5 Websites voor het maken van een Omslagfoto

Een mooie Facebook omslagfoto maken is lastiger dan je denkt. Je wilt een professionele foto voor je bedrijfspagina of voor je persoonlijke profiel.

Je hebt vaak software nodig die je niet altijd op je computer hebt staan. Vaak is dit ook dure software wat je snel koopt.

Internet is hiervoor de oplossing. Er bestaan vandaag de dag tientallen websites waar je gratis een Facebook cover kunt maken met je eigen foto’s of met foto’s van het internet.

Ik geef je 5 websites waar je een omslagfoto voor je Facebookpagina of je persoonlijke profielpagina kunt aanmaken.

Lijst met websites voor het maken van een omslagfoto

1. Canva.com

Omslagfoto maken Canva

Canva.com is veruit mijn meest favorite tool waarmee ik Facebook omslagfoto’s maak. Canva is ook een website waar je de keuze hebt uit veel gratis afbeeldingen. Je logt eenvoudig in met je Facebook of Google account en je kunt direct beginnen met het maken van een design. Je kunt er ook voor kiezen om een profiel aan te maken op Canva. Een heel groot voordeel van Canva is dat de afmetingen automatisch helemaal goed staan voor je profielfoto.

2. Timeline cover banner

Timeline cover banner

Op deze website heb je de keuze uit tientallen categorieën voor Facebook Covers. Super Cool! Als je wilt starten met het maken van je cover klik je rechts op Start Designing Facebook cover. Vervolgens kies je een categorie of afbeelding en je kunt starten. Het leuke aan deze tool is dat je ook een speciale Bedrijfspagina cover kunt maken.

3. Firstcovers.com

Firstcovers.com

De website van Firstcovers ziet er op het eerste gezicht uit als een website met veel reclame, maar als je beter kijkt dan zie je links een overzicht met allemaal categorieën. Je kiest een categorie en ziet vervolgens allemaal afbeeldingen met leuke quotes die je kunt gebruiken als Facebook omslagfoto.

4. Coverjunction.com

Coverjunction

Facebook Coverjunction is een website met meer dan 50000+ Facebook covers. Je kunt eenvoudig deze Facebook covers aanmaken en toevoegen aan je Facebook profiel door in te loggen op deze website. Je hebt de keuze uit basketbal covers, dieren covers en abstracte Facebook omslagfoto’s.

5. Bonus: picmonkey.com

Pixabay website

Tot slot een Bonus website, namelijk Pixabay.com. Op deze website kun je geen Facebook covers maken, maar je kunt er wel enorm veel gratis foto’s vinden. Deze foto’s kun je dan weer gebruiken voor je afbeelding op Facebook.

Oké dit was hem. In totaal 5 websites met toffe tools voor je Facebook cover. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder in de reacties.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.