Mega menu plugins voor je WordPress website

Je hebt een website en wilt graag een Mega Menu. Een mega menu is een menu wat extra groot is. Normaal heb je een menu met een uitklapbare menubalk. Je hebt dan bijvoorbeeld het hoofdmenu: SEO en daar onder vallen dan de submenu’s “Google Analytics” en “Google Zoekwoorden”.

Als je meer informatie wilt weergeven in je menu kan je ook gebruik maken van een mega menu. Met een mega menu kan je soms ook nog andere opties toevoegen. Zo kan je een aanbieding promoten in je mega menu, maar je kan ook een video toevoegen of klanten reacties tonen.

Voornamelijk webshops maken gebruik van mega menu’s. Sommige templates hebben standaard een menu ingebouwd met meerdere subpagina’s. Je kan ook plugins kopen die een super groot menu mogelijk maken.

Hieronder een voorbeeld van een themes met een mega menu

WordPress Mercor ThemeMercor – Responsive WordPress WooCommerce Theme

Mercor theme is een responsive WooCommerce theme. Je kan met WooCommerce eenvoudig producten plaatsten, bestellingen bijhouden en je voorraad bijwerken. Mercor maakt gebruikt van een Mega Menu waarmee je website een nog professionelere uitstraling krijgt. In het admin panel van je website kan je het template eenvoudig aanpassen zonder technische programmeer kennis.

Verkocht: ThemeForest
Ontwerper: Gljivec

Plugins voor Mega Menu

Nummer 1: UberMenu – WordPress Mega Menu Plugin
De plugin van UberMenu is het uitgebreidst van alle onderstaande plugins. Het past zich aan elk theme aan. En haalt als het ware het oude menu weg en plaatst daar het UberMenu overheen.
Prijs: 16 dollar

Nummer 2: CSS3 Mega Drop Down Menu
Dit menu maakt in de CSS de instellingen aan voor het menu. De plugin is ontworpen door Pixelworkshop en is zelfs compatible met standaard blog berichten. Zo kan je in je menu content met afbeeldingen showen uit je blog.
Prijs: 5 dollar

Nummer 3: Responsive Mega Menu Complete Set
Dit menu is volledig responsive en past zich dus automatisch aan als je gebruik maakt van een tablet, smartphone of een computer / desktop pc. Daarnaast kan je het menu ook instellen op hover, click en toggle. Kies je voor hover dan klapt het mega menu al uit als je er met de muis op gaat staat. Kies je voor klik dan moet je er echt op klikken.
Prijs: 5 dollar

Nummer 4: Mega Menu Reloaded
Met deze plugin kan je zelfs een contactformulier toevoegen aan je menu. Op deze manier kunnen je gemakkelijk in je menu hun contactgegevens achterlaten.
Prijs: 5 dollar

Nummer 5: Mega Pull Out Menu
Met deze plugin kan je rechts of links verticaal een menu aanbrengen. Zo kan je bijvoorbeeld aan de rechterkant van je pagina een menuknop toevoegen waar je een contactformulier in integreert.
Prijs: 6 dollar

Nuttig?

Vond je dit artikel nuttig? Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.