Meer bezoekers naar je Youtube Video middels SEO

Je hebt je video gemaakt en geupload naar youtube. En je denkt: “ik ben klaar de nieuwe bezoekers zullen nu vanzelf wel naar mijn filmpje komen”. Nee dat doen ze niet. Je moet namelijk je Youtube filmpje nog een titel geven, een omschrijving en tags/labels.

Hieronder vind je een omschrijving van hoe je het beste de titel, beschrijving en labels kunt omschrijven.

Titels, Beschrijving en labels Youtube video

We beginnen met de titel, daarna de beschrijving en tot slot de labels van je video op youtube.

Titel

De titel van je Youtube video moet natuurlijk de belangrijkste keywords hebben waar men op gaat zoeken, maar het is even belangrijk om er voor te zorgen dat de titel aantrekkelijk is om op te klikken.

Beschrijving

De beschrijving moet je beginnen met de link naar je website. Doe dit met http:// ervoor, want op deze manier wordt de tekst die je daar hebt getypt klikbaar. Je moet beginnen met de link naar je website, omdat je onder de youtube video alleen de eerste 2 regels van je beschrijving maar krijgt te zien. Daarnaast zet je verder in de eerste 2/3 regels de belangrijkste informatie over je video. Je moet ervoor zorgen dat je de aandacht krijgt van de video bekijker en dat ze vervolgens klikken op meer weergegeven. Hieronder kan je een korte samenvatting geven van je video en en je link naar je kanaal, gerelateerde content en social media toevoegen.

Labels (tags)

Bij de labels moet je de belangrijkste woorden eerst toevoegen en daarna meerdere woorden of korte zinnetjes. Je mag in totaal 120 letters toevoegen gebruik dan ook minimaal 10-15 woorden bij je tags.

Klikbare links toevoegen: annotations

Naast bovenstaande labels, omschrijving en titel kan je ook annotations toevoegen aan je Youtube video. Dit zijn klikbare tekstballonnen als “klik hier”, of “abonneer hier” of “bekijk ook deze video”. Youtube indexeert je YouTube video sneller als je gebruik maakt van deze opties in Youtube.

Eindscherm met andere videos

Tot slot als je onze video’s van woocommercetheme als eens hebt bekeken dan zie je dat de meeste video’s van ons afsluiten met een eindscherm met andere video’s. Op deze manier laat je mensen klikken op een andere video van jou kanaal. Op deze manier vergroot je het aantal views van jou video’s.

Hoe-doe-je-dat-style

Wil je weten hoe wij sommige aanpassingen doen in onze video’s laat dan hieronder een reactie achter en wij laten het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.