Is de leeftijd van een domeinnaam belangrijk voor SEO?

Is het een fabeltje dat een oude domeinnaam beter wordt gevonden in Google? Ja het is een fabeltje. Een oude domeinnaam heeft niet ‘altijd’ meer waarde dan een nieuwe domeinnaam. 

Er zitten echter twee kan tekeningen aan. In sommige gevallen krijgt een oude domeinnaam iets meer bonuspunten dan een nieuwe domeinnaam.  Het principe is eigenlijk heel simpel. Wanneer een oude domeinnaam een goede website heeft gehad dan heeft zo’n domeinnaam meer waarde dan een oude domeinnaam met slechte content en veel niet zegende backlinks.

Oude domeinnaam kwalitatief goede website

Een oude domeinnaam met een goede website, kwalitatief goede content en waardevolle backlinks is een domeinnaam die jaar in jaar uit waarde heeft opgebouwd. Dit heeft natuurlijk invloed op de zoekresultaten en de ranking van de website.

Oude domeinnaam kwalitatief slechte website

Wanneer je een oude website hebt met slechte content dan kan het zijn dat je iets meer moeite moet doen om de website goed terug in de zoekmachines te laten komen.

In sommige gevallen kan Google namelijk domeinnamen straffen wanneer er verkeerde content opstaat met te veel keywords en te veel zinloze links of backlinks. Google kan er dan voor kiezen om zo’n website uit de zoekresultaten te halen.

Leeftijd domeinnaam met geen website

Wanneer je een domeinnaam overneemt die al lang bestaat, maar waar nooit een website op heeft gestaan dan betekent dit eigenlijk dat Google die website nog niet kent. De website geeft dan net zo veel, of net zo weinig waarde in Google als een compleet nieuwe website.

Heb je vragen over een domeinnaam of weet niet waar en hoe je een domeinnaam kunt registreren? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.