Je homepage als blog of statische pagina instellen

Je hebt WordPress geïnstalleerd en je maakt in eerste instantie gebruik van het standaard Twenty Eleven Theme. Dit theme heeft als standaard optie dat je op de homepagina een blog krijgt te zien of je kan de homepagina als statische pagina instellen. Om dit in te stellen volg je onderstaande stappen. Allereerst wordt in dit artikel uitgelegd hoe je jouw homepagina als blog moet instellen van je website.

Homepage als Blog

homepage als statische pagina of blogJe gaat in het linker menu naar instellingen --> Lezen

Je ziet dan in het overzicht als eerste weergegeven: startpagina toon en dan de verschillende opties.

Als je jouw homepage als blog in wilt stelen moet je klikken op Startpagina tonen en met de optie: “je laatste berichten”. Als je deze optie hebt aangevinkt dan worden je laatste berichten van je blog weergegeven op je homepage.

Je kan nog instellen hoeveel berichten er maximaal worden getoond op je homepagina. Dit kan je zelf instellen, maar het advies is om dit te beperken tot een maximum van 10. En ervoor te zorgen dat je homepage niet al te groot / te lang wordt.

Heb je deze instellingen aanpast dan klik je op “instellingen opslaan” om ervoor te zorgen dat alles wordt gepubliceerd.

Homepage als statische pagina instellen

Naast je homepage als blog kan je jouw homepagina ook als statische pagina weergeven. Je kiest dan een standaard pagina die je als eerste wil tonen als mensen op je homepagina komen. Dit doe je op dezelfde manier als hierboven.

Je gaat naar Instellingen --> Lezen, maar je kiest nu iet voor “je laatste berichten” maar je kiest voor: “een statische pagina”. Je kan nu zelf een statische pagina kiezen. Je hebt de keuze uit een bericht of een pagina.

Is het gelukt? Als je er niet uitkomt laat dan hieronder een reactie achter. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.