Hoe je website tijdelijk offline zetten?

Je wilt de inhoud van je website aanpassen en daarom je website tijdelijk offline zetten. Dit kan handig zijn als je belangrijke content gaat veranderen of bepaalde zaken op je website wilt testen.

Om je website tijdelijk offline te zetten kun je gebruik maken van plugins. Een plugin die wij aanraden is de WP Maintenance Mode plugin. Met deze plugin kun je een tijdelijke coming soon pagina installeren.

Website tijdelijk offline zetten

 • Inloggen op je WordPress dashboard
 • Ga naar Plugins > Nieuwe plugin
 • Zoek naar: WP Maintenance Mode plugin
 • Installeer & Activeer deze plugin

Nadat je de plugin hebt geactiveerd komt er automatisch een extra veld te staan onder de optie instellingen.

Het voordeel van deze plugin is dat je ervoor kunt kiezen om een Full Width afbeelding als achtergrond te installeren met een timer die aftelt totdat de website weer live gaat. Hieronder zie je een voorbeeld van een coming soon pagina.

Coming soon plugin WP Maintenance Mode

Heb je vragen over een coming soon pagina? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

7 reacties op “Hoe je website tijdelijk offline zetten?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Goedemorgen Shana,
   Hartelijk bedankt voor je reactie op onze website. Ben je nog ingelogd? Probeer eens uit te loggen en dan te kijken of je niet de Coming Soon pagina ziet.
   Een andere mogelijkheid is om even te kijken op een andere browser.
   Succes!

 1. Cindy zegt:

  Ik heb een vraagje, ik kan de maintenance mode van WP niet vinden als ik de zoekfunctie gebruik om nieuwe plugins toe te voegen. Kan dit komen omdat de site nog werkt in een oude versie van WordPress (geupdate moet worden?).Alvast bedankt voor je reactie!

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Cindy, bedankt voor je reactie! Dat zou inderdaad kunnen. Beste is dan even de plugin via WordPress site verwijderen en handmatig uploaden via FTP + of de installatiemodule.
   Succes!

 2. Laura zegt:

  Ook bij mij gaat de site niet offline. Als ik uitlog en opnieuw inlog, staat er wel een melding dat de site offline is, maar ik kan m toch zien. Zou cookies verwijderen helpen?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Laura, bedankt voor je reactie. Het verwijderen van cookies kan inderdaad helpen. Of je website even in een nieuwe browser of in een incognito venster openen. Mocht het dan (nog) niet werken dan is er misschien iets niet goed gegaan met de instelling. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.