Hoe een uitgelichte afbeeldingen verbergen bij je bericht?

Uitgelichte afbeeldingen verbergen op je pagina? Als je een afbeelding verbergt bij een bericht dan wordt er geen afbeelding in het categorie overzicht weergegeven en ook niet bovenaan je artikel als dat past bij je thema

Als je website geen gebruik maakt van uitgelichte afbeeldingen kan deze er overzichtelijker uitzien als je geen gebruik maakt van afbeeldingen. Natuurlijk zien afbeeldingen bij artikelen er wel professioneel uit en zorgt het ook voor meer beleving op je website.

Mocht je er toch voor kiezen om je afbeeldingen uit te schakelen bij je bericht volg dan onderstaande stappen.

 • Login op je WordPress website
 • Ga naar: Plugins > Nieuwe plugin
 • Zoek naar Hide Featured Image
 • Klik op: Nu installeren
 • Activeer de plugin

Deze plugin werkt automatisch.  Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd open je een willekeurig blog bericht.

Automatisch zie je nu onder de uitgelichte afbeelding de optie dat je deze kunt uitschakelen.

Afbeelding verbergen bij bericht

Je kunt er ook voor kiezen dat je standaard alle uitgelichte afbeeldingen bij alle nieuwe berichten wilt uitschakelen.

Open de Hide Featured Image plugin en klik op “settings”, vervolgens selecteer je de plugin en vink je YES or NO aan om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen bij het bericht direct wel of niet worden weergegeven.

Maak je gebruik van Enfold thema?

Heb je het Enfold thema? Als je gebruik maakt van dit thema dan kun je standaard bij elk individueel artikel aangeven of het bericht wel of net getoond moet worden bij het individuele artikel.

Afbeelding-niet-tonen-bij-het-bericht

Als je bovenstaande optie aanvinkt dan wordt de afbeelding niet weergeven bij je artikel.

Hopelijk heb je wat kunnen leren van dit artikel hoe je zelf ervoor kunt kiezen dat je afbeeldingen niet worden weergeven bij je bericht.

Heb je vragen over deze handleiding? Laat dan hieronder een reactie achter. Je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

6 reacties op “Hoe een uitgelichte afbeeldingen verbergen bij je bericht?

 1. Layla zegt:

  Ik heb Hide Featured Image geprobeerd voor divi, maar helaas werkt deze niet. Kan zijn door nieuwe versie van wordpess, want daar is de plugin niet voor getest, wordt aangegeven. Zijn er inmiddels nog andere plugins voor deze functie?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Peter, Bedankt voor je reactie. Het kan inderdaad zo zijn dat soms bepaalde plugins niet compatible zijn met andere plugins als bijvoorbeeld Elementor. Het enigste wat ik dan kan aanraden is om te doen, vragen bij Elementor of ze hun plugin compatible willen maken met de specifieke plugin of opzoek gaan naar een andere plugin. Succes!

 2. Jacqueline zegt:

  Ik heb dus het Enfold thema, maar sinds ik toch overgestapt ben op de Gutenberg editor, kan ik niet meer per bericht aangeven om de afbeelding niet te tonen bij het individuele artikel. Heb ik iets gemist? Of moet ik dan toch maar die plugin downloaden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.