Hoe een soft enter en een hard enter toevoegen?

Binnen WordPress kun je gebruik maken van een soft enter en een hard enter. Het verschil tussen deze twee enters zit hem in de witregels. Soft enter: Als je gebruik wilt maken van de soft enter dan zit er geen witregel tussen de twee tekstregels. Je eindigt de paragraaf niet. Hard enter: Als je gebruik wilt maken van een hard enter dan eindig je echt de pararaaf. Er zit dan een witregel tussen de twee tekstregels. We laten het hieronder in een voorbeeld zien: Soft en Hard enter In het bovenste voorbeeld zie je een hard enter en in het onderste voorbeeld zie je een soft enter. Het is afhankelijk van je CSS instellingen van je thema hoe hoog de witregel is tussen de twee verschillende paragrafen. Mocht je hierover vragen hebben stel deze dan gerust hieronder in de reacties.

Hoe gebruik maken van een hard enter?

Als je gebruik wilt maken van een hard enter druk dan op de enter knop op je toetsenbord. Je schrijft een volledige paragraaf en drukt vervolgens op de enter knop. Automatisch wordt je bovenstaande alinea een paragraaf en start je met een nieuwe paragraaf. Deze alinea’s zorgen ervoor dat je structuur houdt in je artikelen en dat je lezer gemakkelijk je blog berichten kan lezen.

Hoe gebruik maken van een soft enter?

Als je gebruik wilt maken van een soft enter dan houd je de shift knop ingedrukt en drukt ook op de enter knop. De combinatie is dus SHIFT + Enter. Een soft enter gebruik je vaak bij het toevoegen van je adres of bulletpoints die direct onder elkaar weergegeven moeten worden. We gaan er vanuit dat het gelukt is om gebruik te maken van een soft enter en een hard enter. Mocht je nog vragen hebben stel deze dan gerust in de reacties.

2 reacties op “Hoe een soft enter en een hard enter toevoegen?

  1. Nico zegt:

    Is dat ook zo als je in klassieke stijl hebt geschreven? Ik ben mijn oude website aan het herzien nadat ik alles in twenty/twenty heb gebracht omdat het oude thema niet meer werkte. Ik begin mijn paragrafen met een foto met daarnaast tekst. Als ik de tekst afsluit geef ik enter maar dat wil niet zeggen dat de bij volgende paragraaf er een regel wit tussen de foto’s komt. Ik geef soms wel 3 enters en dan nog lukt het niet. Lijkt erg veel op toeval! Ik zie in het bewerkscherm dat er wel wit is tussen de regels maar in de publieksversie is die er dan niet.

    • Maarten Hendrix zegt:

      Beste Nico, bedankt voor je reactie. Het is inderdaad met de nieuwe WP omgeving niet helemaal meer correct. Als je gebruik maakt van de Gutenberg editor dan werkt nu anders, namelijk met blokken. Wil je de oude WP omgeving terug dan moet je de plugin klassieke editor even downloaden bij de plugins. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.