Hoe schrijf je een WordPress bericht

Je hebt WordPress geïnstalleerd en nu wil je een blog bericht plaatsen op je WordPress website. Een blog bericht is iets anders dan een pagina. Een pagina is echt een statische pagina en een blog bericht is een artikel die wordt weergegeven in je Blog pagina.

Stappenplan WordPress Bericht

wordpress bericht plaatsenAllereerst moet je natuurlijk inloggen op je WordPress website. Dat doe je door na www.jouw-website.nl/wp-login.php te gaan en daar je GB (gebruikersnaam) en WW (wachtwoord) in te vullen. Je bent nu op je WordPress Dashboard. Links zie je in het menu Berichten. Je gaat hier me je muis opstaan en ziet dan nieuw bericht verschijnen.

Zeer waarschijnlijk zie jij niet “promotions” en “mini features” op je website staan. Deze kan je dan ook negeren in bovenstaande afbeelding.

Na het klikken op “Nieuw Bericht” kan je beginnen het met het opmaken van je bericht.

Stappenplan: 
1. Geef je bericht een Titel
2. Schrijf je bericht
3. Kies een uitgelichte afbeelding
4. Kies je categorie
5. Voeg eventueel Tags toe aan je bericht

Voor een goede SEO is het aan te raden om de plugin van SEO door Yoast te downloaden. Je kan dan een zoekterm, SEO titel en een omschrijving opgeven. Deze titel en meta-omschrijving worden dan in de zoekresultaten van Google weergegeven. Dit zijn de zogenaamde Snippets van Google.

Bericht publiceren

Bericht plaatsenJe kan er nu voor kiezen om het artikel direct te plaatsen op je website. Je kan het artikel ook later zelf plaatsen of instellen dat het artikel zich zelf automatisch op een bepaalde tijd online zet.

Je kan de status zetten op: gepubliceerd, wachtend op review en concept. 

De zichtbaarheid van het artikel kan je ook aanpassen naar openbaar, beschermd met wachtwoord of privé.

En zoals al eerder aangegeven kan je ook instellen dat het artikel pas later die dag /week / maand wordt gepubliceerd.

Ben je tevreden met bovenstaande instellingen klik dan op “publiceren“.

Je artikel is nu gepubliceerd op je website en je kan de wijzigingen bekijken middels te klikken op “wijzigingen bekijken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.