Hoe de nummers en speciale tekens verwijderen uit je URLs?

Standaard bestaat de URL structuur uit pagina nummer. De URL structuur maakt geen gebruik van de titel naam van je pagina. De nummers en speciale tekens in de URL structuur zijn slecht voor je SEO. Daarnaast zien wij het ook vaak dat een URL structuur een nummer toegevoegd krijgt. Bijvoorbeeld contact-2 of over-ons-2. In dit artikel gaan wij je laten zien hoe je deze URL structuur kunt aanpassen.

Permalink structuur aanpassen

We beginnen met de permalink structuur. Standaard staat de permalink structuur op standaard. Dit moet je veranderen naar een berichten structuur. Als je gebruik maakt van de berichten structuur dan zijn je URL zoekmachine geoptimaliseerd.

Volg onderstaande stappen om de permalink structuur aan te passen.

  • Log in op je dashboard
  • Ga naar Instellingen > Permalinks
  • Wijzig van Standaard naar Berichtnaam

Permalink instellingen

WordPress past nu automatisch alle oude URL’s aan naar de nieuwe URL. Ook de nieuwe URL’s worden direct vervangen door de bericht naam.

Aangepast URL structuur

Wat je vaak ziet als je een pagina of een bericht publiceert dat er automatisch nummers worden toegevoegd aan je URL structuur als je geen titel opgeeft voor de pagina of het bericht.

Permalink met nummers

Om deze URL structuur te veranderen moet je de URL structuur bewerken.

Je kunt deze permalink dan veranderen naar je eigen idee. Het beste is om de permalink te veranderen naar de titel van je pagina.

Permalink handmatig aanpassen

Dubbele pagina’s of berichten

Wat wij ook regelmatig zien gebeuren is dat een pagina of bericht de titel met -2 krijgt.

Je ziet bijvoorbeeld vaak een pagina met de URL structuur:
http://www.mijnwebsite.nl/contact-2/

Dit betekent dat de pagina contact al bestaat. Wat je dan moet doen is je site doorzoeken of je het bericht of pagina kunt vinden. Vervolgens moet je deze pagina verwijderen en permanent verwijderen.

Je kunt natuurlijk ook de URL structuur van die pagina aanpassen om op die manier wel direct de http://www.mijnwebsite.nl/contact/ pagina aan te maken.

Als je de pagina niet kunt vinden kijk dan in je verwijderde items op je pagina. Je WordPress website kan namelijk ook niet een nieuwe pagina aanmaken als deze nog in de verwijderde items staat.

Heb je vragen over de nummers in je URL structuur neem dan contact met ons op doormiddel van een reactie of een e-mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.