Hoe kleuren kiezen voor je website?

Het bouwen van een website hoeft niet veel tijd te kosten. We hebben hier namelijk een speciale cursus voor ontwikkelt.

Echter het creëren van kleuren die passen bij jouw business duurt vaak wat langer. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van websites waar je op een eenvoudige manier een kleurenschema kunt downloaden.

Mocht er een website niet tussen staan die jij vaak gebruikt laat deze dan achter in de reactie.

1. Coolors.co

Coolors

Met Coolors kun je eenvoudig zonder het gebruik van je muis kleurenschema’s maken. Het enigste wat je hoeft te doen is op de spatiebalk te duwen en je krijg automatisch verschillende kleurschema’s te zien. Deze kleurenschema’s kun je ook downloaden om vervolgens op te slaan en later te gebruiken.

2. Material Palette

Material Palette

 

Material Palette is eigenlijk ontworpen voor kleurenschema’s die gebruikt worden op smartphones. Echter kun je de kleuren schema’s ook gewoon over nemen voor je WordPress website. Deze tool gebruiken wij regelmatig om de kleur van de website te bepalen.

Het laatste project waarbij wij gebruik hebben gemaakt van Material Palette was: www.immovendi.nl

3. Adobe Color CC

Adobe

Met de Adobe Color CC tool kun je ook gemakkelijk kleurenschema’s samenstellen. Het voordeel van Adobe is dat je ook afbeeldingen kunt toevoegen. Adobe gaat er dan een kleurenschema van maken.

4. Photocopa by COLORLovers

Photocopa

Tot slot Photocopa by Colorlovers is een tool waarmee je kleurenschema’s kunt genereren die zijn gebasseerd op een afbeelding. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de basis too van Photocopa. Kleuren kiezen is nog nooit zo gemakkelijk geweest met deze tool.

Is het gelukt om een passend kleurenschema te kiezen voor je website? Laat dan hieronder een reactie achter of vraag om hulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.