Hoe Google Maps toevoegen aan je WordPress website?

Het toevoegen van een Google Maps kaartje zorgt ervoor dat je bezoekers direct je adresgegevens kunnen inzien en dat ze direct weten waar je locatie van je bedrijf is. 

In onderstaande video leer je hoe je een Google Maps kaartje kunt toevoegen aan je WordPress website. Wil je liever gebruik maken van de teksthandleiding? Onder de video kun je lezen hoe je handmatig een Google Maps kaartje toevoegt aan je website.

Videohandleiding Google Maps toevoegen

Google Maps toevoegen aan je WordPress website

Allereerst is het belangrijk dat je de locatie opzoekt op de website van Google Maps. Vervolgens klik je op de button Delen.

Routebeschrijving naar supersnel online

Wanneer je op de optie delen klikt wordt er automatisch een nieuwe popup venster geopend. Je kunt vervolgens kiezen uit twee opties:

  • Link delen
  • Kaart insluiten

Wanneer je een mooie Google Maps kaart wilt tonen op je WordPress website is het aan te raden dat je klikt op de optie Kaart insluiten.

Kaart insluiten op je eigen website

Vervolgens kun je kiezen uit verschillende kaartformaten. Je hebt de keuze uit klein, normaal, groot en aangepaste afmetingen.

Wanneer je kiest voor aangepaste afmetingen kun je zelf de afmeting van de kaart bepalen. Wanneer je tevreden bent met het kaartformaat kopieer je de iframe code.

Deze code plaats je op je eigen website in het tekst gedeelte van je WordPress bericht of pagina. Wanneer je de code plaatst in het Visuele gedeelte van je pagina zul je ervaren dat de kaart niet goed geladen wordt.

Vragen?

Wanneer het niet lukt om de kaart op je website te publiceren kun je ook gebruik maken van een Google Maps plugin. Of je WordPress thema heeft de mogelijkheid om een kaart toe te voegen.

Wanneer het niet lukt om een kaart toe te voegen neem dan gerust contact met ons op door hieronder een reactie achter te laten of ons een e-mail te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.