Hoe de datum van WordPress bericht aanpassen?

Met WordPress publiceer je binnen enkele minuten een artikel of een blog bericht. Dit artikel wordt op het tijdstip gepubliceerd dat je klikt op de knop publiceren.

Het kan dat je artikel op 16 augustus om 08:16 uur is geplaatst op je website. Zie hieronder het voorbeeld van de tijd van een gepubliceerd blog bericht.

datum aanpassen wp bericht

De datum en tijd kan je aanpassen. Zo kan je de datum van het artikel aanpassen of je kan het artikel in de toekomst automatisch laten publiceren. Het kan handig zijn om een artikel pas te later te publiceren. Je wilt bijvoorbeeld eerst een e-mail er uit sturen naar je klanten voordat je artikel online mag komen te staan.

Datum bericht aanpassen

Om de datum van je artikel of blog bericht aan te passen ga je allereerst direct naar je blog bericht op je dashboard.Vervolgens klik je op de blauwe link ‘Bewerken’ en zie je volgend scherm verschijnen.

datum aanpassen wordpress bericht

Op dit scherm kun je de datum en de tijd van je blog bericht aanpassen. Nadat je de datum of de tijd hebt aangepast klik je op bijwerken. Als je nu opnieuw naar je website gaat zie je dat je artikel een nieuwe datum heeft en/ of eventueel niet meer wordt weergegeven op je website. Dit kan voorkomen als je de tijd en/ of de datum in de toekomst hebt gepland.