Hoe een Blog Onderwerp kiezen?

Om een goed blog artikel te schrijven moet je natuurlijk een goed onderwerp hebben, maar naast een goed onderwerp is focus ook extreem belangrijk. Je content moet er op gericht zijn om je bezoekers te helpen met een probleem.

Als je geen focus hebt dan zul je het probleem van je bezoekers niet oplossen. Bezoekers zullen je site dan bezoeken en je site weer snel verlaten. Gevolg je krijgt een hoge bounce percentage. Een hoog bounce percentage is weer slecht voor je positie in de Google resultaten.

Waar je niet op moet gaan focussen is op de gedachte dat je niet kunt schrijven. gedachten als:

  • Ik kan niet schrijven
  • Niemand wilt mijn blog artikelen lezen
  • Ik ben geen specialist in een specifiek onderwerp

MOET je uit je gedachten halen. Anders kun je namelijk nooit succesvol gaan bloggen als je dag in dag uit deze gedachten uit je hooft moet verbannen.

Wat je wel kunt doen is schrijven afwisselen met video’s. Video’s zijn een goede toevoegen aan je blog als je niet constant artikelen wilt schrijven.

Bloggen is een langzaam proces om succesvol mee te worden. Maar in mijn optiek is het een proces wat je moet doorlopen om überhaupt succesvol te worden met een internet business.

Wat moet je doen voor een Blog onderwerp?

Voordat je gaat starten met een blog artikel moet je in gedachten houden dat er echt wel iemand ergens in Nederland je artikel gaat lezen. Als je blog schrijft over een specifiek onderwerp dan is er hoe dan ook iemand in Nederland die dat blog bericht ooit gaat lezen.

Hieronder vind je een aantal blog onderwerpen voor specifiek werk.

Makelaar: schrijf een blog over verschillende bouwstylen
Kok: schrijf een blog over onbekend fruit
Leraar: maak video’s hoe je sommen oplost en plaats deze op Youtube
Designer: schrijf een blog over hoe je tekst onzichtbaar maakt in Photoshop

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er over schrijven op het internet. Het belangrijkste van schrijven voor het internet is dat je doorzet. Snel opgeven zal ervoor zorgen dat je geen resultaat ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.