Hoe audio bestanden toevoegen aan je website?

Je hebt een band en je wilt graag audio bestanden toevoegen aan je website. In dit artikel gaan wij je laten zien hoe je op een eenvoudige manier zonder programmeerkennis audio bestanden kunt toevoegen aan je website.

Allereerst moet je zeker zijn dat je de desbetreffende audio bestanden wel op je website mag plaatsen. Is het jouw eigendom? Stemt iedereen van jouw band ermee in dat de bestanden op het internet openbaar worden gemaakt?

Audio bestanden toevoegen

 • Log in op je WordPress dashboard
 • Ga naar: Berichten > Nieuw bericht
 • Klik op: Media toevoegen
 • Upload het audio bestand (.mp3 of .m4a)
 • Klik op invoegen in het bericht

Dat waren de stappen die je moet ondernemen om audio toe te voegen aan je WordPress website.

Hieronder zie je het resultaat van ons audio bestand:

Hieronder zie je de stappen die wij hebben ondernomen terug in een schermafbeeldingen.

Stappen audio toevoegen WordPress website

Hierboven zie je dat je eerst een bestand moet uploaden. Vervolgens geef je het audio bestand een titel, artiestennaam en een korte omschrijving.

Wat je niet moet vergeten is de weergave instellingen in te stellen. Standaard staat deze op Mediaspeler insluiten. Deze instelling moet je behouden.

Vervolgens klik je op invoegen in bericht.

Je hebt nu een audiobestand toegevoegd aan je WordPress website in de vorm van een mediaspeler. Hierboven zie je het resultaat.

Heb je vragen over hoe je audio kunt toevoegen aan je pagina of bericht. Neem dan contact met ons op door hieronder een reactie achter te laten.

8 reacties op “Hoe audio bestanden toevoegen aan je website?

 1. Wen zegt:

  Hoi Maarten, dankje voor je uitleg hoe je een audio bestand toevoegt in wp. Alleen krijg ik de melding “Dit bestandstype is niet toegestaan in verband met veiligheidsredenen.”
  Ik wil graag een m4a audio bestand op mijn website zetten. Wat kan ik nu het beste doen?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Wen, hartelijk bedankt voor je reactie. Ik raad je eigenlijk aan om de m4a bestanden om te zetten naar mp3.
   Dat is het bestandstype wat echt goed wordt op WordPress. Met andere bestandstype ga je inderdaad problemen krijgen.
   Hopelijk kun je hier wat mee!
   Succes!

 2. Bregje zegt:

  Mijn bestand kan niet worden geupload, ik krijg de melding dat het niet veilig is.
  Het bestand .m4a is opgenomen met mijn mobiel. Of heeft het ermee te maken dat mijn site nog beveiligd dient te worden via SSL?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Bregje, bedankt voor je reactie.
   Wil je een video of een audiobestand uploaden? Als je een audio bestand wilt uploaden kun je het beste je .m4a bestand omzetten naar een .mp3 bestand. Wanneer je een video bestand wilt uploaden moet je eigenlijk het bestand omzetten naar .mp4.
   Normaal gezien moet het dan wel werken.
   Als het goed is heeft SSL er niks mee te maken, al is het natuurlijk wel verstandig om je site over SSL in de toekomst te laten lopen.
   Succes!

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Annemieke, Bedankt voor je reactie. Vervelend om te lezen dat het plaatsen van audio niet goed gaat. Plaats je de audio via de media? Hebben de bestanden elk een unieke naam? Plaats je de bestanden 1-voor-1 en refresh je dan de pagina? Normaal gezien mag het niet voorkomen dat elke keer hetzelfde bestand wordt geplaatst. Ik vermoed dat de naam dan hetzelfde is, of dat je hosting maar X-grootte qua bestand kan uploaden. Dat kun je voorkomen door je hostingpartij te benaderen en te vragen of ze het upload grootte willen verhogen. Mocht je er niet uitkomen, neem gerust contact met ons op. Succes!

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Ad, Bedankt voor je reactie. Kun je het voor de zekerheid controleren dat je een bestand upload met het type .mp4 (dus je bestand even opnieuw opslaan in dat type en kijken of het wel werkt met: bestandsnaam.mp4
   Mocht dat ook niet werken koppel het dan gerust even terug aan mij via de mail met een printscreen van de foutmelding. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.