Hoe een afbeelding koppelen aan pdf bestand?

In dit artikel ga je leren hoe je een pdf bestand kunt koppelen aan een afbeelding. Normaal gezien koppel je een pdf bestand aan een stukje tekst. Nadat de consument dan op de link klikt wordt hij automatisch door verwezen naar het pdf bestand. 

Kies je voor een afbeelding koppeling dan valt de pdf wel beter op. De consument zal in sommige gevallen sneller klikken op een afbeelding dan op een link. Hieronder zie je een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een afbeelding kunt koppelen aan een pdf bestand.

Video handleiding afbeelding koppelen aan pdf

Het is belangrijk dat je een afbeelding toevoegt aan je website en een pdf bestand. Wanneer je deze twee elementen hebt toegevoegd aan je website dan kun je op een eenvoudige manier de koppeling maken.

Wanneer je liever geen video bekijkt, maar een tekst uitleg wilt volgen lees dan verder.

Nieuwe pagina aanmaken voor het bestand

We starten met het aanmaken van een nieuwe pagina waar we een afbeelding kunnen plaatsen. Voordat we een nieuwe pagina kunnen aanmaken moet je eerst inloggen op je WordPress dashboard.

Vervolgens ga je naar: Pagina’s > Nieuwe pagina.

Hier ga je een afbeelding toevoegen door te klikken op de button: Media invoegen.

media invoegen

Vervolgens kies je de afbeelding die je wilt gebruiken voor de koppeling. Belangrijk is dat je bij de optie link naar geen link selecteert. Je wilt namelijk niet dat de afbeelding een link heeft naar de afbeelding. Nadat je de afbeelding hebt gekozen klik je op de blauwe button: in pagina invoegen.

Hierna kun je op dezelfde manier het pdf bestand toevoegen. Je gaat naar Media invoegen en vervolgens kies je het pdf bestand op je computer. Nadat je het bestand hebt geselecteerd ga je naar de URL. Deze URL moet je kopiëren, omdat je deze link gaat gebruiken voor de link achter de afbeelding.

url-kopieren-voor-pdf

Nadat je die URL hebt gekopieerd ga je terug naar je berichten editor. Je hoeft het pdf bestand dus niet op je pagina in te voegen met de button: in pagina invoegen.

Vervolgens, na het kopieeren, ga je naar de desbetreffende afbeelding. Deze afbeelding ga je bewerken. Je geeft dan de link naar URL op. Je past de weergave instellingen van de bijlagen aan. De link naar optie, daar maak je een aangepast link van. Vervolgens plak je de aangepast link naar het pdf bestand daar in.

Vervolgens klik je op wijzigingen bijwerken.

 

afbeelding weergave instellingen WordPress

Nadat je de instellingen hebt bijgewerkt moet je de pagina nog publiceren. Als je de pagina eenmaal hebt gepubliceerd wordt de afbeelding weergegeven op je pagina. Als de klant nu op deze afbeelding klikt dan wordt automatisch de pdf geopend.

Je kunt er nog voor kiezen om bij de afbeeldingsdetails, geavanceerde instellingen aan te vinken dat het pdf bestand geopend moet worden in een nieuw tabblad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.