Google shopping belangrijker dan ooit in de zoekresultaten

Google shopping advertenties zijn de shopping advertenties rechts van de zoekresultaten in Google. Vroeger zag je vaak rechts van de shopping resultaten nog extra zoekresultaten. Google heeft haar zoekresultaten veranderd en nu worden vaak rechts van de zoekresultaten shopping advertenties weergeven.

Om actief online aanwezig te zijn met je website of webshop is het belangrijk dat je gebruik gaat maken van shopping advertenties. Met de shopping advertenties krijg je vaak relevantere leads en een hogere klik frequentie naar je advertenties.

koffie kopen zoekresultaat

Wat heb je nodig voor Shopping advertenties?

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van shopping advertenties in Google dan zul je de volgende informatie nodig moeten hebben.

  • Merchant Center Account
  • Productfeed met specificaties
  • Google Adwords account

Binnen het Google Adwords account ga je een Shopping campagne opzetten. Deze informatie die je in je Marchant center hebt opgegeven worden dan weergeven in de advertenties.

Binnen het Marchant center kun je nog extra elementen toevoegen aan je advertenties. Zo kun je bijvoorbeeld productbeoordelingen, speciale aanbiedingen en trusted stores toevoegen. Wanneer je gebruik maakt van een Trusted Store badge kunnen bezoekers van je website zien dat je gebruik maakt van een snelle verzending en een uitstekende klantenservice.

Vereisten Shopping campagnes

Wanneer je gebruik wilt maken van een shopping campagnes moet je eerst je Google Merchant Center en Adwords aan elkaar linken. Daarnaast is het belangrijk dat je advertenties voldoen aan het shopping beleid van Google.

Shopping beleid van Google houdt het volgende in:

  • Verboden inhoud: namaakartikelen, gevaarlijke producten, ongepast of aanstootgevende producten mogen niet verkocht worden.
  • Verboden praktijken: geen misbruik maken van het advertentienetwerk, verkeerde voorstellingen van producten en het onverantwoordelijk verzamelen van gegevens is verboden.
  • Bepekte inhoud: Op volwassenen gerichte inhoud en alcoholische dranken zijn onder andere advertenties met een beperkte inhoud.
  • Redactionele en technische vereisten: hetzelfde als normale advertenties moeten de shopping advertenties voldoen aan redactionele en professionele vereisten.

Hier kun je alle informatie terug vinden omtrent de vereisten van shopping campagnes. 

Voordelen Shopping campagne

Het voordeel van een shopping campagne is dat de bezoekers relevanter worden voor je website. De bezoekers die via een shopping advertentie op je website komen die weten exact welk product ze willen gaan toevoegen aan hun winkelmand.

Daarnaast is de CTR waarde vaak hoger dan bij een normale zoekadvertentie. Je krijgt dus eigenlijk relatief meer klikken die aankoop gerichter zijn naar je webshop.

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van Google shopping advertenties neem dan contact met ons op. Of laat hieronder een reactie achter wanneer je vragen hebt over deze manier van adverteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.