Google adverteren – Wat is het nu precies?

Google adverteren is niks meer en niks minder dan betalen voor bezoekers naar je website. Dit kunnen bezoekers zijn die op je website komen via de Google zoekresultaten of via de Google display advertenties. 

Vroeger was het zo dat de Google advertenties rechts en links van de zoekresultaten werden weergegeven. Vandaag de dag worden de resultaten enkel boven de zoekresultaten weergegeven en rechts van de resultaten vind je dan shopping advertenties van Google.

Koffie kopen voorbeeld advertenties

Wanneer je wilt gaan adverteren op Google zul je een Adwords account moeten openen. Hier kun je campagnes aanmaken met verschillende advertentiegroepen en advertenties.

Deze advertenties moeten ervoor zorgen dat je gericht wordt weergeven in de zoekresultaten wanneer consumenten zoeken naar specifieke producten.

Levert adverteren op Google iets op?

Dit hangt er natuurlijk van af hoe en waar je adverteert op Google. Wanneer je enkel een website hebt die gericht is op organische zoekresultaten zul je nooit weergegeven worden op andere websites.

Wanneer je gebruik maakt van Google display advertenties wordt jou advertentie ook weergegeven op een website die overeenkomt met jou content. Dan wordt het interessant want dan spreek je van de zogenaamde kracht van herhaling.

Hoe vaker je ergens naar voren komt hoe beter jij wordt onthouden door de consument die je website bezoekt. Je wilt namelijk ervoor zorgen dat je bezoeker jou als de expert gaat zien in het vakgebied waarin je actief bent.

Voorbeeld positief resultaat

Wanneer je een binnenhuisarchitect bent en je hebt een website. Wanneer consumenten opzoek zijn naar eenbinnenhuisarchitect zullen ze eerst hun vriendenkring gaan benaderen of iemand een goede architect kent. Wanneer niemand ervaring heeft met een binnenhuisarchitect zal Google worden ingeschakeld.

De consument gaat zoeken op binnenhuisarchitect. Vervolgens als je jou advertentie goed hebt ingesteld zul je bovenaan de zoekresultaten worden weergegeven. Dit zorgt ervoor dat je een nieuwe bezoeker krijgt uit Google. Deze bezoeker kan jou website gaan bekijken en eventueel verschillende reverenties beoordelen.

Nadien kun je ervoor zorgen dat de consument niet lang hoeft te zoeken naar een duidelijke call to action button. Met zo’n button kan de consument op een makkelijke manier contact met je opnemen.

Meer informatie?

Google adverteren is een ingewikkelde materie. Soms kan het interessant zijn om hierover te praten met een expert. Neem in dat geval gerust contact met ons op. We zullen je de mogelijkheden van Google adverteren toelichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.