Geld verdienen met advertenties op je blog

Adverteren op je blog zonder dat je zelf advertenties moet werven? Google Adsense is de uitkomst voor bloggers die online geld willen verdienen met hun website zonder dat ze zelf actief opzoek moeten gaan naar adverteerders.

Google Adsense zijn Google Advertenties waar je bezoekers op kunnen klikken waarvoor jij betaalt krijgt wanneer er op wordt geklikt.

Google bepaalt welke advertenties op jou website worden geplaatst. Alle adverteerders die ook advertenties maken voor het Google display netwerk zullen ook in het Google Adsense systeem terecht kunnen komen.

Google bepaalt dan welke advertenties op jou website komen. Google kijkt dan naar de teksten van je website en plaatst dan automatisch de advertentie op je website waar de bezoekers op kunnen klikken.

Hoe meer bezoekers hoe beter

Als bezoekers op de Google Adsense advertenties klikken dan krijg je daarvoor geld. Als je maar enkele bezoekers per maand hebt dan zul je bijna geen geld verdienen.  Heb je daarin tegen elke maand tientallen duizenden bezoekers zul je meer geld verdienen.

Je krijgt meer bezoekers op je website als je actief gaat bloggen. Als je geen product verkoopt en enkel een informatieve website hebt dan kun je op een gemakkelijke manier geld verdienen.

Maak ook je eigen product

Belangrijk is dat je ook zelf een product gaat maken. Je wilt namelijk niet alleen afhankelijk zijn van Google Adsense. Je kunt namelijk op een makkelijke manier meer geld verdienen als je een eigen product verkoopt.

Het nadeel van Google Adsense advertenties is wel dat als bezoekers op de advertentie klikken dat je ze dan kwijt bent. Je moet er daarom wel goed over nadenken als je er wel of niet voor kiest om de advertenties te plaatsen op je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.