Waarom gebruikersnaam “admin” verwijderen in WordPress?

Hackers maken nog steeds gebruik van de gebruikersnaam admin om je website te hacken. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom leg ik je in dit artikel uit waarom en hoe je deze gebruikersnaam kunt verwijderen. 

Standaard wordt er een gebruiker aangemaakt met de gebruikersnaam “admin” als je WordPress installeert. Deze gebruikersnaam kun je niet aanpassen en dat kan vervelend zijn als je website populair wordt. Hackers proberen namelijk je website te hacken met de bijbehorende gebruikersnaam en duizenden wachtwoorden.

In onderstaande video leg ik je stap voor stap uit hoe je de gebruiker admin kunt verwijderen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verder te lezen.

Allereerst moet je de gebruikersnaam verwijderen, je kunt namelijk niet de gebruikersnaam “admin” aanpassen. Let op dat je wel alle content van de desbetreffende gebruiker overzet naar een nieuwe gebruiker.

In dit geval gaan we daarom eerst een nieuwe gebruiker aanmaken en daarna gaan we de oude gebruiker verwijderen. Om een nieuwe gebruiker aan te maken ga je naar: Gebruikers > Nieuwe toevoegen.

Maak een nieuwe gebruikersnaam aan en voeg een nieuw e-mailadres toe. Let op je kunt geen gebruik maken van je oude e-mailadres. Je moet dus even tijdelijk een ander e-mailadres toevoegen, dit e-mailadres kun je nadat je de gebruikersnaam admin hebt verwijderd weer aanpassen naar je “oude” e-mailadres.

Maak ook een voornaam, achternaam aan en kies een rol van de gebruikers. Uiteraard moet je hier de rol Beheerder aanvinken. Vervolgens kies je een wachtwoord en klik je op de blauwe button Nieuwe gebruiker.

Je hebt nu een nieuwe gebruiker aangemaakt. Je kunt nu starten met het verwijderen van je oude gebruiker. Je gaat naar Gebruikers > Alle gebruikers. Ga vervolgens met je muis op de desbetreffende gebruiker staan en klik op verwijderen.

Je hebt nu de gebruiker verwijderd, mocht die gebruiker content hebben geschreven dan kun je deze content mee overzetten naar de nieuwe gebruiker.

printscreen admin verwijderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.