Hoe een Facebook pagina plugin toevoegen aan WordPress?

Facebook heeft al sinds geruime tijd een nieuwe Facebook pagina plugin geïntroduceerd voor websites. Met deze plugin, beter gezegd widget, kun je op een eenvoudige manier je Facebook pagina tonen op je WordPress website dd In dit artikel ga ik je stap voor stap laten zien hoe je een Facebook pagina plugin kunt publiceren op je website.

Wat is een Facebook pagina plugin?

De Facebook pagina plugin is een code die je kunt plaatsen op je website. Deze code toont je Facebook pagina op je eigen website. Daarnaast kunnen bezoekers van je website eenvoudig je pagina direct leuk vinden, omdat ze ook kunnen klikken op de vind-ik-leuk button. Het verschil met de oude Facebook plugin is dat nu ook de omslagfoto word getoond op je website. Daarnaast kunnen bezoekers ook scrollen over je tijdlijn.

Hoe de Facebook pagina plugin toevoegen?

Allereerst moet je naar de website gaan van Facebook developers. Daar vind je de optie waar je jou Facebook pagina code kunt aanmaken die je vervolgens kunt plaatsen op je website. Supersnel online Facebook pagina plugin Het is belangrijk dat je onderstaande gegevens correct invult:
 • De URL van je Facebook pagina
 • Breedte + Lengte wanneer je een andere afmeting wilt dan standaard
Daarnaast kun je ervoor kiezen of je een smalle header wilt toevoegen aan de plugin en of je de omslagfoto wilt weergeven of niet. Code ontvangen plugin facebook Wanneer je tevreden bent klik je op de blauwe button Code ontvangen.

Facebook code plaatsen op je website?

Je krijgt twee codes van Facebook. Code 1 is de JavaScript code. Deze code moeten je plaatsen op elke pagina van je website. Dit doe je door de code te plaatsen direct na de opening van je <body> tag. Stap-1 en stap-2 code toevoegen facebook De tweede code zorgt ervoor dat je plugin wordt weergeven op de specifieke plek van je website. Deze code plaats je dus in bijvoorbeeld een footer widget. Belangrijk is dat je code 1 plaats in een child thema header.php bestand. Wanneer je deze namelijk direct in het hoofd thema plaatst is de kans groot dat de aanpassingen in de toekomst verloren gaan.

Facebook plugin als iFrame toevoegen

Wanneer optie 1 te lastig is kun je ook kiezen voor optie 2 van Facebook. iframe toevoegen op je website Je kunt namelijk ook een iFrame toevoegen aan je website. Dit betekent dat eigenlijk de website van Facebook op jou pagina geladen wordt.

Conclusie

Je kunt op twee manieren de Facebook pagina plugin toevoegen aan je website. Je kunt gebruik maken van optie 1 door twee codes toe te voegen aan je website. 1 code in de header van je website en 1 code op de plaats waar je de plugin wilt tonen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om enkel een iframe toe te voegen aan je website. Hopelijk weet je nu hoe je een Facebook plugin kunt toevoegen aan je website of webshop. Wanneer je vragen hebt stel ze dan gerust hieronder of neem vrijblijvend contact met ons op!

4 reacties op “Hoe een Facebook pagina plugin toevoegen aan WordPress?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hey goedemorgen Anja,
   Hartelijk bedankt voor je reactie. Je kunt de bodytag vinden via je WordPress dashboard.
   Ga naar: WordPress dashboard > Weergave > Editor > zoek naar het header.php bestand.
   Hier vind je de body tag: zoek op CRTL + F: Body.
   Hier plaats je vervolgens de code.
   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.