Domeinnaam verhuizen en de verhuiscode aanvragen

Je hebt een domeinnaam, maar je wilt deze domeinnaam verhuizen naar een andere provider. Als je een domeinnaam wilt verhuizen moet je de verhuiscode (token) opvragen bij de huidige hostingprovider.

.com-, .net-, .org-, .info- en .biz-domeinnamen verhuizen

Wil je een .com-, .net-, .org-, .info- en .biz- domeinnamen verhuizen heb je ook de verhuiscode (Auth.code of EPP-code) nodig. Deze code kan je ook aanvragen bij je huidige hostingprovider.

Tijdens de verhuizing van het domeinnaam ontvangt de administratieve contactpersoon van het domein een e-mailbericht met het verzoek akkoord te gaan met de verhuizing. Soms is er niet van tevoren een administratieve contactpersoon opgegeven. Hierdoor kan het zijn dat de eigenaar niet de e-mail ontvangt. Neem daarom altijd voor de zekerheid even contact op met je provider.

Wil je binnen 60 dagen een .com, .net, .org, .info of .biz- domeinnaam verhuizen? Dit is helaas niet mogelijk je moet minimaal 60 dagen wachten voordat je een domeinnaam mag verhuizen.

SIDN het bedrijf achter .nl

Domeinnaam overnemen, maar je weet niet van wie die domeinnaam is. Om dit te controleren ga je naar de website SIDN. Op deze website kan je er achterkomen wie de houder is van de desbetreffende domeinnaam. Deze eigenaar kan je een e-mail sturen met het verzoek dat je zijn of haar domeinnaam wilt overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.