Consequent bloggen: het hele jaar door, hoe doe je dat?

Consequent het jaar bloggen. Zeker niet makkelijk. Het kost je waarschijnlijk bloed, zweet en tranen om consequent te bloggen. Dat kost het mij ook, haha. 

Dagelijks probeer ik twee tot drie artikelen te plaatsen op de website Supersnel Online. Dit met de reden, omdat ik jou wil helpen met het bouwen van je website of webshop. Kennis delen dat is waar ik gelukkig van wordt. Daarnaast weet ik dat het delen van kennis middels een blog uiteindelijk voor meer gratis bezoekers gaat zorgen.

Het ene moment beschik ik over veel inspiratie om binnen no-time 3 artikelen eruit te rammen. Het andere moment kijk ik naar mijn beeldscherm en raak ik al gefrustreerd na twee alinea’s met het gevoel dat het vandaag niet gaat lukken.

Hieronder ga ik een paar tips met je delen die mij helpen met het bloggen. Het allereerste is het belangrijk dat je er plezier aan beleeft. Het moment dat ik mijn Google Analytics Realtime bekijk en ik zie 5 actieve bezoekers op mijn artikelen dan wordt ik blij. Bezoekers gaan mijn content echt consumeren en dat geeft een goed gevoel.

Maak een bloglijst

Wanneer je actief wilt gaan bloggen is het belangrijk dat je een lijst met 100+ ideeën maakt waarover je kunt bloggen. Om eerlijk te zijn heeft mijn lijst denk ik 500+ ideeën. Elk idee wat ik heb schrijf ik op en noteer ik wanneer ik tijd heb in mijn Google drive bestand.

Maak doelstellingen

Daarnaast is het belangrijk dat je doelstellingen maakt. Kies een getal uit en houd dat altijd in je hoofd. Je doelstelling moet zijn om om de dag een artikel te publiceren. Wanneer je geen doelen opstelt kun je ook geen resultaat behalen en dan heb je ook niks om naar toe te werken.

Vier successen

Wanneer je doelen stelt en wanneer je deze ook daadwerkelijk behaald. Vier dit dan ook! Trek een fles wijn open en stel vervolgens nieuwe doelen op. Het consequent bloggen moet leuk zijn en je moet het niet doen, omdat het moet. Dit gaat naar een tijdje vervelen en daarnaast worden je artikelen er daardoor zeker niet beter op.

Plan artikelen in

Artikkelen inplannen is ook enorm belangrijk om consequent te kunnen bloggen. Wanneer je een moment hebt dat je actief aan het publiceren bent is het belangrijk dat je ook een paar artikelen op dagen daarna gaat inplannen. Het voordeel van inplannen is dat je deze artikelen kunt gebruiken wanneer je geen zin hebt om te bloggen of wanneer het bijvoorbeeld Kerst is.

Wat doe jij om consequent te bloggen? Maak jij ook gebruik van een blog lijst of publiceer je alleen artikelen als je echt zin hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.