Camtasia het programma voor het maken van Online Video’s

Je zoekt een programma waarmee je online video’s kunt opnemen voor je online cursus. Camtasia en ScreenFlow zijn dan twee programma’s die je kunt gebruiken om video’s te maken. Zelf maak ik gebruik van ScreenFlow, maar Camtasia heb ik ook een tijdje gebruikt.

Met Camtasia of ScreenFlow neem je niet jezelf op, maar voornamelijk je beeldscherm. Je neemt bijvoorbeeld je beeldscherm op tijdens een powerpoint presentatie of een online training waarin je uitlegt hoe je bepaalde handelingen online moet uitvoeren.

Het voordeel van ScreenFlow is dat je ook tegelijk jezelf kunt opnemen via je webcam. Op deze manier kun je de video interactiever maken en meer gebruik maken van beeld en geluid.

Klik hier om naar Camtasia te gaan (kosten 99 dollar)

Alternatieven voor Camtasia

Naast Camtasia kun je natuurlijk ook gebruik maken van een gratis programma. Vroeger maakte ik gebruik van QuickTime player. QuickTime staat standaard geïnstalleerd op je mac computer.

Je kunt QuickTime ook voor windows downloaden. QuickTime voor Windows en mac zijn gratis te gebruiken. Het verschil met beide systemen is wel dat ze minder uitgebreid zijn dan bovenstaande voorbeelden.

Zo kun je met QuickTime niet je beeldscherm en je webcam tegelijk opnemen. Het enigste wat je hoeft te doen is te klikken op “Nieuwe schermopname”. Je kunt dan een schermformaat kiezen wat je wilt opnemen. Je hoeft dus niet je hele scherm op te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om een klein gedeelte van je website op te nemen.

Ken jij nog een ander programma dat je kunt gebruiken voor het opnemen van online video’s voor bijvoorbeeld een membership website? Laat dan hieronder een reactie achter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.