Betere SEO door permalink instellingen

Wanneer je goed gevonden wilt worden in de zoekresultaten is het belangrijk dat je de permalink instellingen correct instelt. Wanneer wij starten met het bouwen van een website of een webshop dan zijn de permalink instellingen de instellingen die we direct aanpassen. 

Wat zijn permalinks?

Permalinks is de URL structuur die je meegeeft aan je website. Standaard wordt deze structuur gezet door WordPress op standaard. Deze instelling is alleen niet erg zoekmachine vriendelijk.

https://www.supersnelonline.nl/page_id=4 > de contact pagina.

Wanneer bezoekers klikken op deze link dan komen ze bij ons contact pagina. Je wilt natuurlijk dat bezoekers direct kunnen analyseren op welke pagina deze bezoekers komen. Daarom moet je de permalink instellingen instellen naar de permalink structuur.

https://www.supersnelonline.nl/nu-contact

Wat is het voordeel?

Wanneer je de permalink structuur aanpast naar permalinks dan wordt de volledige URL getoond. Vaak komen er enkele zoekwoorden terug in de permalink structuur die ervoor zorgen dat je website weer beter gevonden wordt in Google.

Natuurlijk is de permalink structuur niet de enigste reden dat je gebruik moet maken van permalinks. Bezoekers vinden het namelijk ook fijner wanneer ze zoekwoorden in de URL structuur terug zien komen.

Permalinks instellen

  • Login op je WordPress website
  • Vervolgens ga je naar Instellingen > Permalinks
  • Selecteer Berichtnaam structuur.

Wanneer je de permalink berichtnaam hebt geselecteerd kun je de instellingen opslaan.

Algemene instellingen permalinks

.htaccess bestand

Wanneer je de permalinks instellingen hebt aangepast dan kan het voorkomen dat je website daarna niet meer werkt. Als je de permalinks aanpast dan wordt namelijk het .htaccess bestand overschreven. In sommige gevallen wordt hij bij enkele hosting partijen niet goed overschreven, omdat hij niet schrijfbaar is.

Wanneer dit het geval is neem dan even contact op met je hosting of zoek in google naar permalink instellingen hostingpartij. Vaak vind je dan wel een tutorial waar het hosting bedrijf uit legt hoe je deze instellingen correct kunt instellen.

Kom je er helemaal niet uit neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.