Affiliate site starten met WooCommerce?

Een webshop bouwen en gebruiken als affiliate webshop? Met WooCommerce is het mogelijk. Binnen enkele stappen bouw je al je eigen webshop zonder technische kennis. Vervolgens kun je producten toevoegen met affiliate links.

Het maakt niet uit wat voor WooCommerce thema je gebruikt. Alle WooCommerce thema’s kun je gebruiken voor je affiliate webshop.

Wat zijn de affiliate site mogelijkheden?

Om je affiliate links te activeren moet je kiezen voor een extern of affiliate product. Vervolgens kun je hier je affiliate link plaatsen en verkeer sturen naar de webshop van je affiliate.

In bovenstaande video leg ik je kort uit hoe je een affiliate link kunt toevoegen aan je producten. De kracht van WooCommerce is dat het zo overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Zonder technische kennis kun je een webshop beheren.

Aangeven dat het een extern product is

Als je jou affiliate webshop wilt activeren moet je aangeven dat het een extern product is dat je gaat toevoegen aan je webshop.

Je gaat naar WooCommerce > Producten. Vervolgens geef je aan dat het een extern product is bij de product instellingen.

Extern affiliate product toevoegen

Wil je zelf leren hoe je jou eigen webshop kunt bouwen? Maak dan kennis met onze Webshop cursus. In deze cursus laat ik je zien hoe je vanaf 0 je eigen webshop kunt maken.

2 reacties op “Affiliate site starten met WooCommerce?

  1. Paul zegt:

    Ok. En nu wil ik een affiliateproduct toevoegen die niet van een affiliatepartij komt maar van een leverancier die nog nooit van affiliate gehoord heeft en er niets mee gaat doen. Hoe kan ik dan tracken en tracen wanneer een bezoeker dan iets heeft gekocht via mijn site? Bestaat er een plugin die een trackinglink aanmaakt van het “externe” product waarmee ik alles kan volgen en zeker wanneer er gekocht is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.