Laadt je Youtube video langzaam op je website?

Video’s zorgen voor unieke content op je website die je bezoeker langer op jou website houden. Hierdoor verhoog je de gemiddelde tijd van een bezoeker op jou website. 

Dit kan een positief effect hebben op je positie in Google. Het nadeel van video’s is de laadsnelheid. Soms kan het zo zijn dat een video op je website langzaam laadt nadat je hem toegevoegd hebt op je website.

Om het langzaam laden op te lossen kun je het beste gebruik maken van plugin.

Waarom laadt je video langzaam?

Je video of website kan langzaam laden nadat je een video hebt toegevoegd aan je site. Als je een video via WordPress toevoegt aan je website dan moet er een extern script worden geladen.

Dit script in combinatie met een uitgebreide grote website kan ervoor zorgen dat je website langzaam laadt. De plugin Lazy Load for Videos lost dit probleem op. De plugin plaatst namelijk een klikbare afbeelding op je website en laadt pas de video als er op de afbeelding wordt geklikt.

Afbeeldingen zijn een stuk kleiner dan video’s. Het zal dus de snelheid van je website ten goede komen.

Lazy load for Videos installeren?

Allereerst moet je natuurlijk de plugin Lazy load for Videos downloaden en installeren.

  • Inloggen op je WordPress website
  • Ga naar: Plugins > Nieuwe plugin
  • Zoek naar: Lazy load for Videos
  • Klik op: Nu installeren & Activeer de plugin

Vervolgens kun je controleren of de plugin werkt door naar een bericht of pagina te gaan met een YouTube video.

Controleer of deze video is veranderd in een afbeelding met een YouTube play button.

Je hebt de mogelijkheid om de play button op de afbeelding wit of rood te maken. Dit doe je bij de instellingen van de plugin via Instellingen Lazy Load for Videos.

Lazy load for Work

Naast de kleurinstellingen van de play button kun je ook de afbeeldingsgrootte aanpassen. Of eventueel een extra geschreven code CSS aan toevoegen om de opmaak van de plugin weergave te veranderen.

Naast YouTube video’s kun je ook Vimeo videos toevoegen aan je website als je gebruik maakt van deze plugin. De instellingen van de videos kun je dan aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om:

  • Wel of geen titel weer te geven
  • Wel of geen gerelateerde video’s
  • Wel of geen stop, play en pauze buttons

Instellingen van de Lazy load plugin

Nadat je de instellingen hebt aangepast vergeet dan niet te drukken op de blauwe knop Save changes, of in het Nederlands Wijzigingen opslaan.

De plugin zorgt ervoor dat je Youtube video langzaam laadt wordt omgezet naar een Youtube video die snel laadt. Wil je nu nog verder je website snelheid verbeteren dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van CDN hosting.

Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad! Heb je vragen over deze plugin of over Youtube video’s? Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.