WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Youtube

Het plaatsen van een youtube video op je website wordt steeds makkelijker. Het enigste wat je moet doen is de URL van je youtube video kopiëren en plaatsen op je WordPress pagina of blog bericht.

Youtube video toevoegen

Hierboven zie je een voorbeeld van een video van Pharrell Williams. Bovenstaande URL hoef je alleen maar te kopiëren en te plaatsen in je WYSIWYG omgeving.

Automatisch wordt dan onderstaande video toegevoegd aan je pagina of je blog bericht.

Als je nu wilt dat de video in een kleiner venster wordt weergegeven dan moet je bepaalde tags toevoegen aan je shortcode. Dit zijn tags als &w=… of &w=…&h=…. Met behulp van deze tags kun je de hoogte en de breedte van je video aanpassen.

Je kunt ook nog andere specifiekere tags toevoegen een je video als je bijvoorbeeld wilt dat de video rechts of links wordt uitgelijnd of pas start na 1 minuut en 15 seconden. Deze onderstaande tags voeg je achteraan de URL toe.

  • Video links uitlijnen = &align=left
  • Video rechts uitlijnen = &align=right
  • Gerelateerde video’s niet weergeven = &rel=0
  • Video starten op 1 minuut en 15 seconden = &start=75
  • Video titel niet weergeven= &showinfo=0
  • Youtube video licht thema gebruiken = &theme=light

Youtube toevoegen aan je widget

Je kunt ook je Youtube video toevoegen aan je sidebar of je footer. Je plaatst dan de URL van je video in een Tekst widget. Wil je meer informatie over WordPress of lukt het niet met het toevoegen van een video? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer WordPress?

Hoe inloggen op WordPress?
Hoe online cursussen verkopen met WordPress?