7 plugins om Google Maps toe te voegen

Je hebt een contactpagina op je website aangemaakt en je wilt nu eigenlijk ook wel een Google Maps kaartje met je adres. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van 7 plugins die je kunt gebruiken om een Google Maps kaartje toe te voegen aan je website.

Wat je soms ook ziet voorkomen is dat het thema dat je gebruikt standaard gebruik maakt van een Google Maps kaart. In het thema kun je dan een element toevoegen waarin je jou adresgegevens in op kunt geven. Maakt het thema van jou geen gebruik van deze optie kies dan uit onderstaande lijst met plugins om een Google Maps kaart toe te voegen.

1. WP Google Maps

WP Google Maps

Als je gebruik maakt van deze plugin hoef je alleen maar een shortcode toe te voegen aan je pagina of je berichten. Je hoeft dus geen iFrames of andere codes toe te voegen aan je website. Je kunt deze kaarten perfect gebruiken voor je contact pagina of de pagina waarop je aangeeft waar naartoe je verzend.

2. WP Google Map Plugin

WP Google Map Plugin

De WP Google Map Plugin kun je uitstekend gebruiken als je meerdere locaties wilt weergeven op één kaartje. De kaart is responsive en support meerdere talen. De kaart voeg je roe aan je website  doormiddel van een shortcode.

3. CP Google Maps

CP Google Maps

Maak eenvoudig en snel gebruik van een kaartje van Google waar je jouw adresgegevens op kunt lokaliseren. Op een gemakkelijke manier kun je meerdere adressen van je kantoor toevoegen.

4. Comprehensive Google Map Plugin

Comprehensive Google Map Plugin

Met de Comprehensive Map plugin kun je gemakkelijk je adres toevoegen aan een Google kaart. Je kunt de plugin gebruiken als een shortcode op je pagina of je bericht. Of je kunt de plugin instellen als widget en toevoegen aan je sidebar of footer.

5. Google Map

Google Map

Met de Google Map plugin voeg je eenvoudig een kaart toe aan je contactpagina. De plugin maakt het mogelijk om in te zoomen. Op deze manier kun je een groot gebied of een klein gebied tonen om het kaartje.

6. Pronamic Google Maps

Pronamic Google Maps

Pronamic is een Nederlands bedrijf die ook een Google Maps plugin heeft ontwikkeld. De plugin is gemakkelijk in haar gebruik. Je voegt eenvoudig een adres toe en met de Geocoder haal je eenvoudig de latitude en longitude locaties op.

7.Maps Builder – Google Maps Plugin

Maps Builder - Google Maps plugin

De Maps builder is er voor gemaakt om op een zeer snelle manier een locatie toe te voegen aan je website.

Je moet altijd opletten als je een plugin installeert of deze compatible is met je WordPress installatie. Het kan voorkomen dat een plugin verouderd is. Het is dan verstandiger om een plugin te kiezen die wel compatible is met je WordPress installatie.

Heb je nog vragen over WordPress Google plugins. Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.