36 WooCommerce Plugins die wij gebruiken op onze WordPress Webshop

Elke ondernemer die gebruik maakt van een WordPress webshop heeft heeft er mee te maken: plugins. Je haat ze of je houdt van ze.

Zelf heb ik er gemixte gevoelens over. Ik weet dat ik eigenlijk niet zonder ze kan, sommige plugins zijn de rode draad van onze business, namelijk WooCommerce 😉Maar hoe meer plugins je krijgt hoe trager je webshop wordt.

Naast een vertraagde webshop krijg je vaak ook meer problemen bij veel plugins, namelijk dat sommige plugins ervoor zorgen dat andere plugins niet meer werken.

In dit artikel wil ik je een overzicht geven van alle 38 plugins die wij op dit moment gebruiken op onze webshop: www.emmathee.nl

In zowel video als in tekst 😃

(Vergeet je niet te abonneren op mijn Youtube kanaal)

Emmathee.nl is een webshop voor losse thee. Waar een consument gemakkelijk zijn of haar losse thee kan bestellen en waar een zakelijke klant een account kan aanmaken voor zakelijke prijzen.

Printscreen Emmathee.nl

Ik sluit het artikel af met enkele plugins die we sinds kort niet meer gebruiken, maar ook zeker het vermelde waard zijn.

Om het artikel makkelijk leesbaar te maken heb ik de plugins onderverdeeld in acht typen plugins. Namelijk:

Must have
Analyse
Marketing

Leads
Techniek
User Experience
Klantenservice
Wetgeving

Must-haves

Onderstaande plugins zijn voor onze webshop een Must-Have. Zonder deze plugins zou onze webshop niet doen wat wij willen.

1. WooCommerce (Gratis)

WooCommerce logo
WooCommerce is het systeem waarop onze webshop draait. De must-have plugin voor onze webshop. Onze webshop is dan ook volledig afhankelijk van deze plugin.

WooCommerce zorgt ervoor dat we producten kunnen toevoegen aan onze webshop, categorieën kunnen aanmaken en natuurlijk een winkelwagen en een betaalpagina hebben.

Eigenlijk is WooCommerce je volledige webwinkel. Het houdt namelijk ook de klantgegevens van je klanten bij en het zorgt ervoor dat je een standaard omzetrapport kan inzien aan het einde van de maand.

2. WooCommerce Cost of Goods (€)

Voor ons is de Cost of Goods een van de belangrijkste plugins voor Emmathee.nl. Niet zozeer omdat het een hele mooie feature is op de webshop of dat het echt een toegevoegde waarde heeft voor de klant.

Nee dat is de plugin Cost of Goods niet.

De plugin is eigenlijk alleen een simpel inkoopwaarde veld die we bij elk product kunnen invoeren. Dit kan bij een simpel en een variabel product.

Printscreen van de Cost of Goods plugin
Printscreen van de Cost of Goods plugin

Dit heb hebben wij bij alle producten ingevoerd. Waarom? Zul je je afvragen..

Het is voor ons extreem belangrijk dat we altijd kunnen inzien wat onze winstmarge is. Op elke bestelling willen we kunnen zien wat we hebben verdiend.

Daarnaast gebruikt onze meetsoftware (Metorik) deze informatie ook om berekeningen te maken.

Zonder deze Cost of Goods weten we niet of we winstgevend adverteren. Het is enorm belangrijk om te weten wat onze winstmarge is en hoeveel geld we over houden om te adverteren.

3. Mollie Payments for WooCommerce (Gratis)

Mollie betaal plugin

Mollie Payments for WooCommerce is een plugin van Mollie. We gebruiken deze plugin om betalingen te ontvangen op onze webshop.

Absoluut dus een must-have, want zonder betalingen heb je natuurlijk geen business 😉

Voor Emmathee.nl maken we gebruik van bijna alle betaalmogelijkheden van Mollie. Hoe meer betaalmogelijkheden je aanbiedt op je webshop hoe beter. 🛒

4. WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips (€)

De PDF Invoices en Packing Slips van Ewout Fernhout gebruiken we voor onze Facturen. Al onze bestellingen worden geleverd met een professionele factuur.

Hiervoor gebruiken we de twee plugins van WP Overnight: WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional en WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Premium Templates.

Met deze twee plugins kunnen we professionele facturen maken zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Daarnaast worden de facturen altijd automatisch verzonden bij een nieuwe bestellingen.

5. Yoast SEO Premium (€)

Yoast SEO is de plugin die je moet gebruiken voor je vindbaarheid op je webshop. Wij gebruiken de plugin in combinatie met de Yoast SEO WooCommerce.

Je kunt kiezen voor een gratis variant of een betaalde variant. De reden dat wij de betaalde variant gebruiken is de automatische redirects. Wanneer we bijvoorbeeld een product niet meer hebben dan kunnen we deze laten redirecten (doorsturen) naar de nieuwe variant.

Ook gebruiken we de Yoast SEO plugin voor onze sitemaps. De verschillende sitemaps van onze webshop worden met behulp van de Yoast SEO plugin doorgestuurd naar de webmastertools van Google.

Voorbeeld van onze SEO bij Emmathee.nl

Yoast SEO Premium gebruiken we ook voor de standaard (gratis) functie om onze meta-omschrijvingen, keyword en SEO-titels in op te maken.

6. Yoast WooCommerce SEO (€)

Yoast WooCommerce SEO gebruiken we voor onze vindbaarheid van de producten. Met de Yoast WooCommerce SEO plugin worden de gegevens als prijs en merk beter weergegeven in Google.

De plugin zorgt ervoor dat de sitemap beter wordt ingedeeld. Daarnaast kun je eigenschappen archief pagina’s, die geindexeerd worden, uitzetten of aanzetten om ervoor te zorgen dat je relevantere pagina’s beter worden geindexeerd.

7. Formidable Forms (Gratis)

Formidable Forms is een gratis formulieren plugin die we gebruiken voor ons contactformulier. We gebruiken de gratis variant in combinatie met de pro variant die we hieronder hebben staan.

Met de gratis Formidable Forms plugin kun je eenvoudige contactformulieren aanmaken voor je webshop. Wanneer je geen extreem moeilijke formulieren nodig hebt is de gratis plugin voldoende.

8. Formidable Forms Pro (€)

Formidable Pro in gebruik op emmathee.nl

Met de Pro versie kun je in onze ogen betere formulieren maken. Enkele voordelen van de Pro versie zijn:

  • Geavanceerde velden
  • Bestand upload functie
  • Conditionele logica gebruiken
  • Rekenformulieren
  • etc…

Kortom je kunt met de Pro versie meer. Voor ons is de Pro versie een must-have, omdat we deze ook gebruiken voor onze zakelijke klanten registraties.

9. Formidable Registration (€)

De Formidable Registration Add-On van Formidable Forms Pro gebruiken we voor ons registratiesysteem op Emmathee.nl

Formidable Pro Add-Ons – User Registration

Op onze webshop kunnen potentiële zakelijke partners een account aanmaken. Nadat ze een account hebben aangemaakt met het zakelijke formulier worden ze automatisch een “wholesale” klant. Ze krijgen dan andere prijzen te zien dan de normale consumenten.

Met Emma Thee zijn wij ook een groothandel en dan is het heel gemakkelijk wanneer je niet handmatig een nieuwe zakelijke klant hoeft toe te voegen. De klant kan zich namelijk zelf gemakkelijk aanmelden zonder dat wij er tussen hoeven te komen.

10. WooCommerce Wholesale Ordering (€)

Must-have voor onze webshop, maar absoluut geen must-have voor iedere webshop. De plugin van Stephen Sherrard is een van de betere Wholesale plugins.

De plugin wordt gebruikt op onze webshop voor zakelijke klanten. We hebben er bewust niet voor gekozen om twee sites te ontwikkelen. Namelijk één site voor zakelijke klanten en één site voor particuliere klanten.

Echter wanneer je kiest voor één webshop voor zowel zakelijke klanten als particulieren moet je wel een betrouwbare wholesale plugin hebben. De wholesale plugin van Stephan is er z’n eentje ⭐

Voorbeeld van WooCommerce Wholesale Ordering plugin

We gebruiken de plugin voor de zakelijke prijzen. Als een klant zich aanmeld via het zakelijke registratie formulier wordt het automatisch een wholesale gebruiker met bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord.

Met deze gegevens kan de klant eenvoudig inloggen en alle prijzen inzien die voor de zakelijke klanten gelden.

11. WordPress Backup & Security Plugin – BlogVault (€)

In samenwerking met onze betrouwbare hostingpartner Skyberate hebben wij toegang tot een BlogVault account. BlogVault is een omgeving waar wij realtime backups van onze webshop kunnen maken.

Printscreen van het BlogVault Dashboard

Daarnaast houdt BlogVault real-time onze webshop bij of hij niet uit de lucht is of wanneer er bijvoorbeeld enorm veel foutieve login pogingen zijn. Ook hebben we een overzicht van hoe snel de website is en hoe groot hij is.

Hoe dan ook, de plugin is een koppeling die ervoor zorgt dat we altijd een backup hebben van de website. Eigenlijk zou je zeggen dat deze plugin onder techniek plugins valt, maar zonder goede backup plugin heb je eigenlijk geen goede webshop.

Analyse

Hieronder vind je onze drie plugins die wij gebruiken voor onze analyse op Emmathee.nl. Ook dit zijn eigenlijk allemaal weer must-haves voor een goede webshop.

12. WooCommerce Admin (Gratis)

De WooCommerce Admin plugin gebruiken we voor de “simpele” analyse van onze webshop. Voornamelijk om onze stock bij te houden en kleine fouten te ontdekken in bijvoorbeeld EAN codes.

WooCommerce Admin plugin

Elk product heeft bij ons namelijk een EAN code. Deze EAN codes gebruiken we voor onze koppeling met Bol.com.

13. WooCommerce Google Analytics Pro (€)

Must have voor elke webwinkel eigenaar is de WooCommerce Google Analytics Pro plugin. Deze plugin moet je installeren om je bestellingen in Google Analytics bij te houden.

WooCommerce Google Analytics Pro plugin
WooCommerce Google Analytics Pro plugin Real-Time

Meten is het aller belangrijkste van je webshop. Je wilt zicht hebben op de data en eigenlijk wil je alleen beslissingen maken op basis van data. Wanneer je niet weet of een product verkoopt weet je ook niet of je dit wel in je assortiment wilt houden.

Wanneer je de WooCommerce Google Analyics Pro plugin gebruikt zorg je ervoor dat je exact kunt zien welke producten wel en welke producten niet verkocht worden. Dit is extreem belangrijk.

14. Metorik Helper (€)

Metorik Helper
Metorik Helper – Helpt je Webshop Succesvol te maken 😉

Metorik Helper is de plugin die ervoor zorgt dat al onze webshop data wordt geanalyseerd. Op de website van Metorik kunnen we exact zien hoeveel we verkocht hebben en hoeveel we verkocht hebben aan specifieke klanten.

Eigenlijk is Metorik een rapportage tool waarmee we strategische beslissingen maken. Daarnaast houdt Metorik de winkelwagen in real-time bij zodat we kunnen zien wie er op dat moment aan het afrekenen is.

Wanneer die specifieke klant ervoor kiest om niet af te rekenen komt de klant automatisch in een abandoned cart cyclus. Metorik stuurt dan automatisch drie e-mails om de klant over te halen om alsnog zijn of haar winkelwagen af te ronden.

Marketing

Naast must-have plugins en analyse plugins gebruiken we ook marketing plugins. Deze plugins dragen bij aan onze marketing activiteiten op onze webshop.

15. Iconic Sales Booster for WooCommerce (€)

Wanneer je meer uit je webshop wilt halen moet je zeker de Iconic Sales Booster for WooCommerce plugin gaan gebruiken. We gebruiken deze plugin voor al onze up-sells op onze webshop.

En we kunnen je vertellen: het werkt! Ondanks dat we eigenlijk het nooit goed hebben kunnen meten wat de meerwaarde van de plugin is geweest voor onze webshop, we hebben namelijk nooit onze webshop gehad zonder deze plugin. Weten we 100% zeker dat het voor een hogere conversie waarde zorgt.

Bij veel van onze bestellingen worden namelijk de bijhorende blikken, maatlepels en theezakjes besteld. En wanneer de klant dit niet ziet op de webshop bestelt de klant het simpelweg gewoon ook niet. Een gemiddelde klant gaat namelijk niet je hele site doorzoeken wat je allemaal hebt.

Kortom het is een must-have voor je webshop. De plugin heeft ook de optie: “Vaak samen gekocht”, deze optie gebruiken we niet, omdat we hem wat minder gebruiksvriendelijk vinden in het thema die we gebruiken.

Voorbeeld van aanbevolen accessoires op Emmathee.nl

We gebruiken de mogelijkheid van een pop-up die wordt weergegeven wanneer een klant iets heeft bestelt. De klant kan dan nog andere bijpassende of bijhorende producten aan zijn winkelwagen toevoegen.

16. WooCommerce Product Bundles (€)

Een van je doelen van je webshop moet zijn een hoge conversie waarde. De conversie waarde op je webshop kun je op verschillende manieren verhogen.

Eén van die manieren is een productbundel aan te bieden in plaats van het huidige product. Een productbundel is een bundeling van hetzelfde product met bijvoorbeeld een ander product.

Aanbevolen combinaties
Aanbevolen combinaties op Emmathee.nl

Wij doen dit met al onze losse thee producten. Al onze losse thee producten hebben we in een bundel met een bijpassend theeblik en 100 gram. Een bijpassend theeblik en 500 gram en een productbundel van een theeblik, 100 of 500 gram losse thee, theezeef en een thee maatlepel.

Met deze bundels zorgen wij ervoor dat de klant warmer wordt gemaakt voor een beter/duurder product.

17. WooCommerce Drip (€)

WooCommerce Drip is de koppeling tussen onze e-mailsoftware Drip en onze WooCommerce webshop. De plugin houdt een paar zaken bij, namelijk die LTF (Lifetime Value) van de klant en hij houdt de conversie bij.

WooCommerce Drip

Op deze manier houden we exact bij welke klant in onze e-maillijst ook daadwerkelijk klant is van onze webshop. Met de bijbehorende waardes als LTF kunnen we strategische beslissingen maken op marketing gebied.

18. Email Marketing by Drip (Gratis)

De Email Marketing bij Drip is de standaard Drip plugin die we gebruiken op onze webshop om alle bezoekers data ook in ons Drip account bij te houden.

19. Facebook for WooCommerce (Gratis)

Facebook for WooCommerce plugin

De Facebook voor WooCommerce plugin hebben we ook geïnstalleerd op onze thee webshop. De plugin zorgt ervoor dat al onze producten ook op onze Facebook en Instagram pagina worden weergegeven.

Daarnaast kunnen de klanten ook via de Messenger Chat met je chatten op je webshop wanneer je gebruik maakt van deze functie. Zelf maken we op Emma Thee hier geen gebruik van, omdat we daarvoor een andere tool gebruiken.

20. WooCommerce Google Product Feed (€)

Google Merchant Center

Met Emma Thee adverteren we ook op Google. Voornamelijk in Google Search maar ook in Google Shopping. Met de WooCommerce Google Product Feed zorgen we ervoor dat al onze producten goed in de Google Merchant Center worden ingeladen.

De Google Merchant Center is het advertentie platform van Google voor alle shopping advertenties. Het scheelt heel veel tijd wanneer je gebruik maakt van deze plugin.

Leads

Leads verzamelen is erg belangrijk voor je bedrijf. Je wilt namelijk een constante toestroom hebben van nieuwe klanten. Wanneer je niet groeit met je bedrijf dan sta je stil. Voor onze webshop hebben we verschillende ebooks gehad. Deze ebooks promootte we via de sociale media.

Vervolgens konden consumenten zich dan inschrijven op een van deze ebooks. Hiervoor maken we gebruik van onderstaande plugins. Natuurlijk kun je dit ook doen met behulp van een Formidable plugin. Je kunt namelijk een “contact” formulier maken en de klant zijn e-mailadres daarmee verzamelen en deze weer door laten sturen naar je e-mailsoftware.

21. Thrive Leads (€)

Thrive Leads plugin is een gebruiksvriendelijke plugin voor je lead generation. De plugin is een product van Thrive Themes en het is een tool waarmee je heel gemakkelijk opt-in formulieren kunt maken die er visueel aantrekkelijk uitzien.

Thrive Leads voorbeeld op Emmathee.nl

Daarnaast houdt het ook bij hoeveel mensen het opt-in formulier hebben gezien en hoeveel zich er uiteindelijk hebben ingeschreven.

22. Thrive Product Manager (Gratis)

De Thrive Product Manager plugin is een plugin die hoort bij de Thrive Leads plugin. De Product Manager maakt het mogelijk om extra add-ons toe te voegen aan de Thrive Leads plugin.

De plugin is eigenlijk de officiele connectie met je account bij Thrive Themes waarmee je de plugin Thrive Leads hebt toegevoegd.

Techniek

Hieronder volgen een aantal techniek plugins die wij gebruiken op onze webshop om bijvoorbeeld een connectie te maken met onze verzendmaatschappij.

23. WooCommerce MyParcel (Gratis)

WooCommerce MyParcel

Alle bestellingen op je webshop moeten worden verzonden. Zonder verzendmaatschappij kun je geen bestellingen verzenden. Onze verzendmaatschappij is PostNL in samenwerking met MyParcel.

De plugin van WooCommerce MyParcel zorgt ervoor dat onze bestellingen direct door worden gestuurd naar MyParcel zodat we met één druk op de knop alle verzendlabels kunnen aanmaken.

Je wilt namelijk niet druk zijn met het aanmaken van verzendstickers voor je webshop. Wanneer je maar een bestelling per dag hoeft te verwerken is dat nog te overzien, maar wanneer je meerdere bestellingen per dag ontvangt gaat daar al snel veel tijd in zitten.

Naast MyParcel heb je natuurlijk nog een helehoop andere partners die je kunt gebruiken voor je verzending van je pakketten.

24. Really Simple SSL (Gratis)

De Really Simple SSL plugin gebruiken we voor onze https verbinding. Een https verbinding is noodzakelijk voor je webshop. Dit zorgt namelijk voor vertrouwen bij je klanten.

https:// – het slotje: maak er zeker gebruik van

Je wilt er alles aandoen om ervoor te zorgen dat klanten je webshop vertrouwen. Een https certificaat maakt daar onderdeel van. Deze plugin zorgt ervoor dat je hele website over https loopt.

25. Loco Translate (Gratis)

Veel plugins zijn door de ontwikkelaars niet direct vertaald naar het Nederlands. Hiervoor gebruiken we een plugin genaamd Loco Translate.

Loco Translate plugin

Met deze plugin kun je heel eenvoudig alle vertalingen inzien van de plugin. Je kunt dan een Engelse term opzoeken en deze vertalen naar het Nederlands.

Aan de voorkant van je webshop wordt de vertaling dan direct doorgevoerd. Je kunt dit ook doen zonder plugin, omdat we soms snel een aanpassing willen doorvoeren hebben wij ervoor gekozen om gebruik te maken van de Loco Translate plugin.

26. WP Overnight Sidekick (Gratis)

Printscreen van de WP Overnight website, deze gebruiken we voor de facturen op Emmathee.nl

De WP Overnight Sidekick plugin is de plugin van Ewout Fernhout. Het is de koppeling met ons account bij WP Overnight. Bij WP Overnight hebben we alle PDF plugins aangekocht.

We willen dat deze plugins altijd up-to-date zijn. Daarom hebben we een koppeling met de plugin bouwer via de WP Overnight Sidekick. Zodra er een update beschikbaar is kunnen we deze direct doorvoeren.

Natuurlijk maken we wel eerst altijd een backup wanneer we een plugin updaten. Door de plugin van BlogVault kunnen we dit extreem snel doorvoeren.

User Experience

Alle plugins die we hebben geplaatst onder user experience zijn eigenlijk een verzameling van tools die het voor de consumenten makkelijker maken om de shoppen op de webshop van emmathee.nl

27. WooCommerce Composite Products (€)

Met de WooCommerce Composite Products plugin maken we onze theeplank producten. We laten de klanten dan zelf een theeplank samenstellen.

Voorbeeld WooCommerce Composite Products op Emmathee.nl

De plugin lijkt in het begin wat ingewikkeld, maar zodra je er mee kunt werken zul je zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk in gebruik is.

Je kunt met de composite products plugin hele mooie producten maken. Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of je kunt het met de plugin maken.

28. WooCommerce Product Add-ons (€)

De WooCommerce Product Add-Ons is een plugin die we gebruiken bij onze theeplanken. Met de Product Add-Ons kun je extra opties toevoegen aan je product.

WooCommerce Product Add-ons
WooCommerce Product Add-ons Plugin

We willen namelijk dat een klant zelf een persoonlijke tekst kan invullen bij de theeplank. De tekst moet dan ergens worden opgeslagen. Met deze plugin is dat heel gemakkelijk door te voeren. Daarnaast kun je ook een extra kost toevoegen aan de plugin.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de extra graveerkosten van de persoonlijke tekst eenmalig € 5,- zijn. Of wanneer je bijvoorbeeld een cadeauverpakking wilt toevoegen betaal je ook € 2,50 extra.

29. WooCommerce Points and Rewards (€)

Spaarpunten. Welk bedrijf is er niet groot mee geworden.. Precies! De meeste bedrijven maken gebruik van spaarpunten. Je wilt namelijk dat klanten het leuk gaan vinden om bij jou te shoppen op je webshop.

WooCommerce Points and Rewards
WooCommerce Points and Rewards op Emmathee.nl

Wanneer ze namelijk bij jou op de webshop winkelen dan sparen ze voor spaarpunten die ze de volgende keer weer kunnen inleveren tegen korting.

Met Emma Thee zijn we vanaf het begin gestart met het doorvoeren van spaarpunten. Met deze punten kan de klant de volgende keer een korting krijgen op zijn of haar bestelling. Het is een betaalde plugin de je eenvoudige kunt instellen.

30. WooCommerce Variation Swatches and Photos (€)

De WooCommerce Variation Swatches and photos plugin gebruiken we bij al onze variabele producten. We vonden namelijk de standaard variatie weergave van de producten niet goed.

Bij de standaard variatie weergave moet de klant namelijk eerst op de variatie klikken om alle variaties te zien. We wilde dit vereenvoudigen door een afbeelding variatie toe te voegen.

WooCommerce Variation Swatches and Photos
WooCommerce Variation Swatches and Photos op Emmathee.nl

De afbeelding variatie is een logo geworden van 100 gram of bijvoorbeeld 500 gram. Op deze manier kan de klant heel snel zien welke variaties we hebben van een specifieke thee. Vervolgens kan de klant met één druk op de knop de variatie toevoegen.

31. WooThumbs for WooCommerce by Iconic (€)

Wanneer je ook een WooCommerce webshop hebt dan weet je dat de afbeeldingen weergave soms een probleem kan zijn. Vaak worden de afbeeldingen namelijk niet allemaal in hetzelfde formaat weergeven.

Dit wil je voorkomen, omdat het zorgt voor een rommelige webshop. Daarnaast hebben we ook heel veel variaties van onze producten. We willen graag dat bij de specifieke variatie ook een aparte variatie afbeelding wordt geplaatst.

WooThumbs for WooCommerce by Iconic voorbeeld op Emmathee.nl

Dat is precies wat deze plugin van Iconic doet. Het maakt het mogelijk om extra variabele afbeeldingen te plaatsen bij specifieke variaties.

32. WooCommerce Tab Manager (€)

Per productpagina willen we some extra tabbladen toevoegen. Zo willen we op alle thee pagina’s een extra tabblad voor onze partner van het Ethical Tea Partnership.

WooCommerce Tab Manager verschillende tabbladen
WooCommerce Tab Manager verschillende tabbladen

Daarnaast willen we ook bijvoorbeeld op alle thee pagina’s een video plaatsen. Deze video willen we niet in de standaard product omschrijving plaatsen, maar deze willen we in een apart tabblad toevoegen.

Hiervoor gebruiken we ook de WooCommerce Tab Manager plugin. Je kunt op een hele makkelijke manier de tabbladen hernoemen en tabbladen toevoegen.

33. YITH WooCommerce Wishlist (Gratis)

We maken gebruik van het Flatsome Thema. Het Flatsome thema maakt het mogelijk om in combinatie met de WooCommerce Wishlist van Yith verlanglijsten toe te voegen aan je webshop.

Voorbeeld van hoe een verlanglijst op onze webshop eruit ziet

Deze verlanglijsten kunnen in het overzicht van de klant worden opgevraagd. Het voordeel van verlanglijsten is dat klanten lekker op je webshop kunnen gaan shoppen en niet direct hoeven af te rekenen.

Ze kunnen de producten eenvoudig toevoegen aan hun verlanglijst.

34. WooSidebars (Gratis)

Op sommige pagina’s op onze webshop willen we een andere sidebar gebruiken. Met de WooSidebars kunnen we voor specifieke pagina’s een eigen sidebar maken.

Printscreen van de WooSidebars plugin

Dit zorgt ervoor dat we de klant beter kunnen begeleiden in het verkoopproces. Zo willen we bijvoorbeeld bij de thee categorie pagina alleen specifieke thee producten laten zien in de sidebar.

Wanneer je gebruik maakt van de standaard sidebars kun je dit niet instellen per product categorie pagina, maar ben je verplicht om één standaard sidebar te maken voor je categorie pagina’s.

Klantenservice

We zijn aangekomen bij de enerlaatste categorie van de verschillende plugins op onze webshop. Namelijk de klantenservice plugins. Hieronder vind je de plugin die we gebruiken voor ons chat op onze webshop.

35. Zendesk Chat Widget (Gratis)

Tool voor een Chat op je webshop – Zendesk

Om te chatten met onze klanten op de webshop Emmathee.nl. Maken we gebruik van de Zendesk Chat tool. Met deze chat kan de klant direct contact met ons opnemen.

Daarnaast hebben wij een heel goed overzicht van de activiteiten van de klant op onze webshop. We kunnen namelijk real-time zien welke klanten online zijn en hoevaak ze al op onze webshop zijn geweest, hoeveel klant chats ze hebben gehad en via welk kanaal ze op onze webshop zijn gekomen.

Daarnaast is het ook mogelijk om te zien hoelang de klant al op onze webshop is. Dit zorgt voor een heel duidelijk overzicht van de klanten reis op onze webshop.

Naast Zendesk zijn er ook nog andere chat plugins die je kunt gebruiken op je webshop. Op dit moment maken we gebruik van Zendesk, maar het kan zijn dat we over een tijd overstappen naar een andere tool die wellicht nog meer mogelijkheden heeft.

Voor nu is het voor ons een mooie betaalbare oplossing. De tool is namelijk gratis, en zeer gebruiksvriendelijk in te stellen.

Wetgeving

De laatste categorie: wetgeving. Het minst leuke van je webshop als je het mij vraagt, maar wel extreem belangrijk.

36. Cookiebot | GDPR Compliant Cookie Consent and Notice (€)

Voorbeeld Cookiebot Melding op je website

Het is verplicht om op je webshop de cookies te vermelden, omdat onze webshop gebruik maakt van meerdere plugins en omdat er ook regelmatig mee geadverteerd wordt leek het ons verstandig om een betrouwbare Cookiebot plugin in te stellen.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij de betaalde versie van Cookiebot. De plugin maakt het heel gemakkelijk voor de gebruikers van je website om wel of niet de cookies toe te staan.

Daarnaast nog veel belangrijker maakt het ook automatisch een cookie lijst van alle cookies die je gebruikt op je webshop. Dat is super makkelijk te implementeren op je cookie pagina. Zeker dan ook een must-have voor elke webshop eigenaar die niet te veel tijd kwijt wilt zijn met de wetgeving op zijn of haar webshop.

Einde.


Dat was een lijst van maar liefst 36 plugins die we op dit moment op onze webshop gebruiken. Eigenlijk zijn het er ook te veel en raad ik het niemand aan om zoveel plugins te hebben op je webshop.

Het zorgt namelijk voor een langzamere webshop, allen omdat we veel ervaring hebben met WordPress en WooCommerce weten wij inmiddels wat we doen en kunnen we goed inschatten of het een meerwaarde gaat zijn of niet voor onze webshop.

Enkele plugins waar we sinds kort afscheid van hebben genomen, maar toch ook zeker de moeite waard zijn om te vermelden zijn onderstaande plugins.

Bonus: WP All Import (€)

Aan het begin van onze webshop plaatste we al onze producten met behulp van de WP All Import plugin. Waarom? Omdat onze thee producten meer dan 50 eigenschappen hadden..

Ja meer dan 50 eigenschappen, het waren zoveel eigenschappen omdat we onze producten ook op Bol.com verkopen. Bol.com wilde allemaal eigenschappen hebben voor hun listing. Als we al deze eigenschappen handmatig hadden moeten toevoegen dan waren we nu nog steeds bezig met het plaatsen van producten.

WP All Import

Op dit moment hebben we even genoeg artikelen live staan en zullen we dan op korte termijn (aankomende drie maanden) geen extreem veel nieuwe producten gaan toevoegen. Daarom hebben we ook deze plugin op het moment van schrijven niet meer nodig.

Het is wel een complexe plugin die wat lastig is om goed te gebruiken. Op zich als je een standaard importeer bestand hebt is het niet moeilijk, maar een importbestand met meer dan 50 eigenschappen is complex. Ook hadden we meerdere simpele producten en variabele producten wat het ook weer een tikkeltje ingewikkelder maakt.

Omdat we het voor iedereen in ons team overzichtelijk willen houden hebben we ervoor gekozen om de producten te kopiëren en deze dan handmatig aan te passen. Helaas tijdsintensief, maar wel overzichtelijker wanneer je niet extreem veel ervaring hebt met WooCommerce.

Bonus: WP All Export (€)

De WP All Export plugin is de plugin die we gebruikte op onze webshop om snel specifieke producten te exporteren. Helaas maakte we te weinig gebruik van deze plugin, daarom hebben we hem verwijderd.

Voorbeeld van een WP All Export

Alleen wanneer we bijvoorbeeld een lijst moeten hebben voor een koppeling met een kassa zullen we deze plugin weer installeren, omdat we hiermee heel gemakkelijk en snel een lijst kunnen exporteren van al onze producten.

Bonus: Better Search Replace (Gratis)

Met de Better Search Replace plugin kun je heel snel een item aanpassen en ergens anders in veranderen. Waarvoor we deze plugin gebruiken is bijvoorbeeld door alle links op onze webshop van http:// aan te passen naar https://.

Better Search Replace plugin

Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld een specifieke titel aan te passen naar een nieuwe titel, maar je weet niet waar de tekst overal staat. Met de plugin Better Search Replace zoek je in de database naar die specifieke tekst en kun je het de plugin laten aanpassen naar de nieuwe tekst.

Bonus: Bulk Order Forms (€)

Wow. Je hebt het gehaald tot de laatste plugin in ons artikel. Vet!

De laatste plugin in deze lijst is de Bulk order Forms. Deze plugin gebruikte we voor onze zakelijke klanten op onze webshop. Het was eigenlijk een order formulier waar de klanten thee soorten konden selecteren en bestellen.

Voorbeeld van de Bulk Order Form plugin

Alleen we kwamen er achter dat onze webshop inmiddels zo gestructureerd is voor onze klanten dat het eigenlijk een overbodige functie werd op de webshop. Hoe meer overbodige plugins, hoe trager de webshop dus daarom hebben we de plugin gedeactiveerd en verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.