WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

XML

Een XML sitemap is een XML bestand met een lijst van pagina’s of berichten van je website. Dit bestand kun je indienen bij Google Webmaster tools wat ervoor zorgt dat je website of webshop sneller wordt geïndexeerd door Google. Je geeft Google namelijk een lijst met alle pagina’s en berichten van jouw website. Google laat dan zien aan de hand van een overzicht met het totaal aantal pagina’s hoeveel pagina’s en berichten er zijn geïndexeerd.

Het voordeel van een XML sitemap is dat je Google helpt door informatie door te geven waar ze op jouw website moeten zoeken naar content. Google of Bing komt hier vaak ook zelf wel achter, maar met een sitemap kun je dit proces versnellen.

Als je gebruik maakt van de Yoast SEO plugin kun je dit proces automatiseren. Yoast maakt namelijk voor jouw website een sitemap aan. Deze sitemap kun je dan via je Webmaster tools indienen bij Google.

XML sitemap

Sitemaps zijn ontworpen om het voor zoekmachines makkelijker te maken om alle pagina’s en berichten of artikelen te indexen in de zoekmachine resultaten. De sitemaps hebben een structuur die speciaal is opgebouwd voor zoekmachines. In deze sitemaps krijgen alle pagina’s een prioriteit. De prioriteit ligt vaak tussen de 40% en 100%. Standaard staan de blog berichten op 60%.

Ook staat er bij hoe vaak de pagina wordt geupdate. Je kunt aan de hand daarvan bekijken hoe vaak je pagina door Google wordt gecrawld.

Wil je meer weten over WordPress? Bekijk dan onze handleiding of maak gebruik van onze WordPress cursus.

Meer WordPress?

Online cursussen verkopen via WordPress
Facebook interesse diëten – Hoe kun je deze doelgroep bereiken?