Wat is WordPress?

Voordat je gaat beginnen met het bouwen van je website moet je eerst weten met welk systeem je aan de slag gaat.

Wij maken al meer dan 5 jaar gebruik van WordPress. WordPress is een gratis open source Content Management System (CMS) waarmee iedereen op een eenvoudige manier een website of webshop kan maken en beheren.

Matt Mullenweg is de oprichter van WordPress in 2003. Hij heeft WordPress als open source web based weblog ontwikkeld. Tot en met 2007 richtte WordPress zich voornamelijk op blogs.

Inmiddels bestaat WordPress ruim twaalf jaar en is het grootste open source CMS van de wereld. Dagelijks werken er tienduizenden mensen met WordPress en is er een actieve community actief die WordPress verder ontwikkeld.

Artikel: Bekijk het huidige marktaandeel van WordPress.

Als je gebruik wilt maken van WordPress heb je nagenoeg geen technische kennis nodig. Je hoeft dus geen verstand te hebben van HTML, CSS en of PHP. Je kunt namelijk met het CMS van WordPress eenvoudig de inhoud en het uiterlijk van je website aanpassen.

Ben je nu van plan om zelf een WordPress website te bouwen? Doe dan mee met onze WordPress training. Of check onze WordPress handleiding, met stap voor stap tutorials.