Waar kun je andere WordPress thema’s downloaden?

WordPress is zo populair dat er dagelijks honderden ontwikkelaars bezig zijn om de software te verbeteren. Daarnaast werken er ook honderden ontwikkelaars aan het ontwikkelen van nieuwe thema’s en plugins. De thema’s worden gratis of betaald aangeboden op websites van WordPress of websites van thema ontwikkelaars.

Gratis WordPress thema’s

Op de website wordpress.org staan alle gratis WordPress thema’s. Op dit moment zijn dit er circa 2.500 thema’s welke meer dan 112.000.000 keer zijn gedownload. Bovenaan in het zoekvenster kun je een keuze maken tussen verschillende opties. Dit doe je door te klikken op de button eigenschappenfilter.

Betaalde WordPress thema’s

Naast gratis WordPress thema’s kun je er ook voor kiezen om commerciële thema’s te kopen. We noemen dit premium thema’s. Er zijn tientallen website in heel de wereld waar je premium WordPress thema’s kunt kopen. Hieronder vind je twee websites waar wij vaak betaalde thema’s kopen. Ook de website van WordPress heb je de mogelijkheid om een commercieel thema te kopen.

Artikel: Lees hier hier het verschil tussen gratis en betaalde thema’s ->

ThemeForest

ThemeForest is een plek waar WordPress ontwikkelaars hun thema’s verkopen. Op deze manier is ThemeForest de grootste plek waar je themas kunt vinden. Op dit moment worden er duizenden WordPress Themas te koop aangeboden. De kwaliteit van de thema’s zijn verschillend. De prijs van de thema’s liggen gemiddeld tussen de $ 35 tot $ 60. ThemeForest maakt het voor de gebruiker ingewikkeld om thema’s uit te kiezen, omdat er niet gebruik wordt gemaakt van een overzichtelijke shop waar je direct de homepagina van het thema kunt bekijken. Ondanks dit nadeel is ThemeForest de plek waar de meeste consumenten en bedrijven hun thema’s aankopen voor het ontwerp van de website. De support van een thema verschilt per aanbieder. Het is daarom aan te raden eerst goed de reviews te controleren van het thema dat je wilt gaan aankopen.

Elegant Thema’s

Elegant Themes is ook een aanrader! Hier kun je niet één thema uitkiezen maar krijg je direct alle 87+ themas voor een bedrag van 69 dollar per jaar. Alle thema’s beschikken over een uitstekende techniek en er zijn tientallen mogelijkheden om je website uit te breiden. Daarnaast zijn er een heleboel shortcodes beschikbaar die je website nog aantrekkelijker maken. Elegant Themes is sinds juli 2012 uitgebreid met een thema builder plugin. Met deze plugin kun je nu nog gemakkelijker je website beheren.