Zelf werk ik heel graag met WordPress, maar WordPress heeft natuurlijk ook nadelen. Je leest hieronder de voor- en nadelen van WordPress. In onze ogen is het onderhouden van een website gemakkelijker met een CMS dan een website  zonder een CMS.

De voordelen van WordPress

  • Je kunt zelf pagina’s, menu items, afbeeldingen, berichten, artikelen aanmaken, bewerken en verwijderen
  • Je kunt zelf eenvoudig een thema installeren waardoor het uiterlijk van je website compleet veranderd en dit thema kun je vaak via een option panel aanpassen zonder technische kennis
  • Je kunt meerdere gebruikers toevoegen aan je website welke je website kunnen gaan vullen met content
  • Je kunt de menustructuur van je website eenvoudig aanpassen en verwijderen
  • Je kunt zonder technische kennis een webwinkel toevoegen aan je website

Daarnaast is Google ook gek op WordPress websites. Dit is heel belangrijk, want dit zorgt ervoor dat je website een hoge notatie krijgt in de Google resultaten. Dit waren enkele voordelen van het WordPress CMS. Wij werken inmiddels al ruim 5 jaar met WordPress en hebben vele succesvolle websites en webshops gebouwd met dit systeem.

De nadelen van WordPress

WordPress is een systeem met een groot aantal gebruikers. Dit is een voordeel, want bij problemen worden deze meestal snel opgelost en het systeem wordt alsmaar verder door ontwikkelt. Helaas is deze populariteit ook een nadeel, want het maakt het systeem interessant voor hackers. Het is daarom belangrijk dat je jouw WordPress website goed beveiligd.

Verder kun je als gebruiker van WordPress niet direct in contact komen met WordPress. Dus als je problemen ondervindt over de techniek van WordPress dan kun je niet rechtstreek contact hebben met WordPress, maar moet je met kleinere bedrijven in je omgeving contact opnemen. Uiteraard kunnen wij (Supersnel Online) je op het moment helpen als je er niet meer uitkomt.

Daarom hebben wij ook onze WordPress training gemaakt waarin we stap voor stap een website bouwen.