Standaard WordPress thema’s na installatie

Standaard installeert WordPress vijf thema’s op je website. Een thema is eigenlijk het design van je website. Zonder een thema heb je een saaie html pagina met alleen tekst. Je wilt natuurlijk een mooi design voor je website. Hiervoor moet je gebruik maken van WordPress thema’s.

Wat het verschil is tussen betaalde premium thema’s en gratis thema’s lees je hier ->

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd activeert WordPress automatisch het nieuwste WordPress thema. Het nieuwste WordPress thema is het Twenty Fifteen thema. Wil je dit thema veranderen maak dan gebruik van onderstaande stappen.

Standaard WordPress thema wijzigen

  • Log in op je WordPress website
  • Ga naar Weergave -> Thema’s
  • Ga met je muis op het nieuwe thema staan
  • Klik op activeren

Automatisch activeert WordPress het gekozen thema. Je kunt kiezen uit vijf verschillende thema’s die door WordPress zijn ontwikkeld. Soms kan het voorkomen dat er maar drie thema’s worden geïnstalleerd. Hieronder beschrijven we kort welke standaard WordPress thema’s er nog meer zijn naast het Twenty Fifteen thema.

Thema Twenty Eleven:

Het WordPress Twenty Eleven thema is een van de oudste thema’s. Het is eenvoudig aan te passen en in te richten. Je kunt per pagina een unieke header afbeelding instellen en je kunt de sidebar uitbreiden met alle standaard widgets van WordPress. Het voordeel van dit thema is dat het beschikt over een beperkte broncode wat ervoor zorgt dat je website snel laadt.

Thema Twenty Twelve:

Het WordPress Twenty Twelve thema is een mooi en uitgebreid thema voor een blog. Het thema beschikt over een clean design. Dit thema gebruikten we vroeger altijd als we een standaard blog moesten maken. Het is overzichtelijk, strak en up-to-date.

Thema Twenty Thirteen:

In 2013 is WordPress met het nieuwe Twenty Thirteen thema gekomen. Het is een thema gespecialiseerd in blog berichten in verschillende formaten. Verder kun je dit thema gemakkelijk aan passen door gebruik te maken van verschillende kleuren. Ook kun je op elke pagina gebruik maken van verschillende combinaties van kleuren en bijpassende header afbeeldingen.

Thema Twenty Fourteen:

WordPress kwam in 2014 met het Twenty Fourteen thema. Dit thema heeft wat weg van een responsive tijdschrift. Het design is strak, modern en voorzien van een mooie homepagina met een raster of een slider als hoofditems. De sidebar kan worden onderverdeeld in drie widgets gebieden. Deze kun je geheel naar je eigen ideeën en wensen in te richten.