Hoe de standaard instellingen goed zetten na de installatie?

Gefeliciteerd je hebt WordPress geïnstalleerd. Het is nu belangrijk dat je eerst de standaardinstellingen van je WordPress website aanpast. De standaard instellingen vind je in het linker menu onder instellingen. Deze instellingen bestaat uit de knoppen algemeen, schrijven, lezen, reacties, media en permalinks. Hieronder wordt stap voor stap beschreven welke instellingen wij altijd eerst standaard aanpassen bij een nieuwe installatie van WordPress.

Permalinks

Het kopje permalinks is het belangrijkste. Je moet namelijk de url basis structuur van je website aanpassen. Standaard staat deze structuur op standaard. Als je gebruik maakt van deze structuur dan worden de pagina urls weergegeven als /?p=123 en /?p=124. Je begrijpt dat dit geen goede structuur is voor de Google zoekresultaten. Je moet daarom kiezen voor de berichtnaam structuur. Je krijgt dan een permalink structuur met de titel van de pagina of het bericht in je url.

Media

In het tabblad media kun je de afmetingen doorgeven van je WordPress website als je een afbeelding upload. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld een website hebt die veel gebruik maakt van grote afbeeldingen. Als je bijvoorbeeld scherm vullende afbeeldingen wilt gebruiken dan moet je de grote afmeting aanzien vergroten. Anders worden je afbeeldingen namelijk niet scherp op je computer gepresenteerd.

Lezen

Op de lezen pagina kun je aangeven wat je wilt tonen op je startpagina. In dit artikel lees je hoe je het aantal berichten op je homepagina kunt aanpassen. Heb je liever een standaard voorpagina kies dan voor de optie een statische pagina.

Algemeen

Op de algemeen pagina kun je de website taal van je website instellen en kun je voor jouw website een website titel en een ondertitel opgeven. Deze titel wordt overschreven als je gebruik maakt van de Yoast plugin.

Wil je meer informatie over de standaard instellingen van je WordPress website? Check dan ook zeker onze cursus over WordPress.