[av_section min_height=’custom’ min_height_px=’150px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=’#253345′ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

WordPress Handleiding

Op deze pagina wordt een vraag of een begrip uit de handleiding behandelt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.
[/av_textblock] [av_button label=’Terug naar Handleiding’ link=’manually,https://www.supersnelonline.nl/wordpress-handleiding/’ link_target=” size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”] [av_font_icon icon=’ue925′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’150px’ position=’center’ color=’#ffffff’][/av_font_icon] [/av_one_half] [/av_section] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

Hoe gebruikersrollen gebruiken en instellen?

Inmiddels heb je WordPress geïnstalleerd en je eerste blog artikel geschreven en gepubliceerd. Dit artikel heb je geschreven met de automatisch aangemaakte gebruiker van je website. WordPress stelt namelijk standaard een beheerders gebruikersnaam in met het opgegeven wachtwoord. Dit wachtwoord kun je later altijd veranderen.

Om alle gebruikers te bekijken klik je links in de menubalk op de knop gebruikers.

Gebruikersbeheer

Gebruikers in WordPress kun je verschillende gebruikersrollen toekennen. Zo kun je een gebruiker aanmaken met de rol als beheerder of de rol als redacteur. De gebruiker die beheerder is heeft meer rechten binnen de website dan de gebruiker die enkel redacteur is.

Links in het menu klik je op gebruikers.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Met WordPress is het mogelijk om nieuwe gebruikers toe te voegen aan je website. Dit doe je links in het menu onder het kopje gebruikers. Hier klik je op nieuwe toevoegen. Vervolgens krijg je een nieuw scherm waar je een gebruiker kunt aanmaken. Hieronder wordt er een voorbeeld gegeven van hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen.

Gebruikersrollen

Gebruikersnaam

Kies een gebruikersnaam voor je gebruiker. Maak hierbij gebruik van spaties of moeilijk te raden tekens. Zo kun je er ook voor kiezen om een moeilijk te raden gebruikersnaam te gebruiken. Bijvoorbeeld: BE842. Je kunt de gekozen gebruikersnaam niet meer veranderen.

Emailadres

Geef het e-mailadres op van je gebruiker. Dit emailadres wordt gebruikt als je het wachtwoord bent vergeten

Voor- en achternaam

Geef de voor- en achternaam op van je gebruiker. Dit is geen verplicht veld en hoef je niet perse in te vullen.

Site

Geef het webadres op van je gebruiker. Ook hiervoor geld dat dit een niet verplicht veld is en wordt dan ook niet standaard getoond op je website.

Wachtwoord

Geef hier een sterk wachtwoord op. Het is aan te raden om gebruik te maken van speciale tekens en moeilijke combinaties.

Wachtwoord verzenden?

Als je deze optie aanvinkt dan worden de gegevens die je hebt opgegeven verzonden naar het e-mailadres van die gebruiker.

Rol

Geef de rol op die de gebruiker moet krijgen. Je hebt de keuze uit vijf verschillende gebruikersrollen. Namelijk Abonnee, Schrijver, Auteur, Redacteur en Beheerder.

De vijf verschillende gebruikersrollen

Abonnee

Een abonnee is niet meer dan een gast van je website. En kan eigenlijk niks aanpassen of veranderen op je website. Het is puur alleen een gebruiker die wordt toegevoegd op je website zodat hij of zij niet elke keer opnieuw zijn of haar gegevens moet invullen.

Schrijver

Een schrijver kan berichten aanmaken, maar deze niet publiceren op je website. Dit moet dan de beheerder of de redacteur van de website doen.

Auteur

Een auteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren.

Redacteur

Een redacteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren. Maar de redacteur kan ook berichten van andere auteurs bewerken. Daarnaast kan de redacteur ook categorieën aanmaken en tags beheren.

Beheerder

Een beheerder is de eigenaar van je website. Hij of zij kan alles doen met je website. Zo kunnen er plugins geactiveerd of verwijderd worden en bijvoorbeeld nieuwe thema’s worden geïnstalleerd.

Meer WordPress?

Hoe de standaard instellingen goed zetten na de installatie?
Wat heb je nodig om WordPress te installeren?
[/av_textblock]