Hoe een WordPress thema installeren?

Om een WordPress thema te installeren moet je eerst inloggen op je WordPress website. Vervolgens volg je onderstaande stappen om het WordPress thema te installeren.

  • Klik in het linker menu op weergave
  • Klik vervolgens op thema’s

Automatisch zie je nu een overzicht met alle WordPress thema’s die op dit moment geïnstalleerd staan op je website. Om een nieuw thema te installeren klik je op de button Nieuwe toevoegen. Deze button vind je bovenaan rechts van de titel Thema’s.

Je ziet nu een overzicht met alle gratis WordPress thema’s gerangschikt op uitgelicht, populair, nieuwste en favorieten. Als je met je muis op één van die thema’s gaat staan krijg je de buttons installeren en voorbeeld te zien. Wil je het gratis thema installeren klik dan op installeren. Wil je een gedownload thema installeren klik dan op de button Thema uploaden.

Er wordt een nieuw venster geopend waar je jouw .zip bestand kunt uploaden. Klik vervolgens op nu installeren en je thema wordt geïnstalleerd. Het installeren kan tientallen seconden tot enkele minuten duren. Dit is puur afhankelijk van de snelheid van je internet verbinding en hoe groot het thema is wat je hebt aangekocht. Wacht dus rustig af, haal desnoods een lekker kopje koffie. Als het thema is geïnstalleerd hoef je alleen nog maar te klikken op activeren. Je thema wordt dan automatisch geactiveerd en je website ziet er volledig anders uit.