[av_section min_height=’custom’ min_height_px=’150px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=’#253345′ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

WordPress Handleiding

Op deze pagina wordt een vraag of een begrip uit de handleiding behandelt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.
[/av_textblock] [av_button label=’Terug naar Handleiding’ link=’manually,https://www.supersnelonline.nl/wordpress-handleiding/’ link_target=” size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”] [av_font_icon icon=’ue925′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’150px’ position=’center’ color=’#ffffff’][/av_font_icon] [/av_one_half] [/av_section] [av_textblock size=” font_color=” color=”]

Hoe een pagina aanmaken?

Met WordPress kun je eenvoudig de inhoud van je website aanpassen. Zo kun je nieuwe inhoud toevoegen, aanpassen of verwijderen. In een vorig artikel heb je kunnen lezen hoe je een bericht aanmaakt. Hieronder lees je hoe je een pagina kunt aanmaken.

Allereerst moet je natuurlijk inloggen op je WordPress dashboard. Hierna kun je een nieuwe pagina aanmaken.

  • Inloggen op je WordPress dashboard
  • Klik links op pagina’s

Vervolgens zie je een overzicht van al jouw pagina’s die je website op dit moment heeft. Als je WordPress pas net hebt geïnstalleerd zal dit alleen een Sample Page zijn met Lorem ipsum tekst.

pagina aanmaken

Hierboven zie je een voorbeeld van hoe de overzicht pagina met alle WordPress pagina’s er uit kan zien.  Hierboven hebben we een voorbeeld gegeven van een website die inmiddels acht pagina’s heeft toegevoegd. Onder andere de pagina afrekenen en de pagina mijn account. Deze pagina’s zie je waarschijnlijk niet, maar je zult waarschijnlijk wel de pagina “voorbeeld pagina” zien staan.

Rechts bovenin zie je nog een zoekvenster. Dit venster is handig als je WordPress website groter is geworden en beschikt over tientallen pagina’s. Daarnaast kun je ook de pagina’s ordenen op datum van oplopend tot aflopend.

WordPress pagina aanmaken

Om een nieuwe pagina aan te maken klik je links in het menu op nieuwe pagina. Automatisch wordt dan de pagina “nieuwe pagina toevoegen” geopend. Achtereenvolgens leggen we stap voor stap uit wat de verschillende invulschermen zijn waar je rekening mee moet houden.

Titel toevoegen:

Bovenin vind je het titel veld. Hier vul je een titel in welke bovenaan de pagina komt te staan als je de pagina gaat publiceren. Onder deze titel vind je de permalink structuur (deze structuur vind je niet terug in het plaatje). Zorg ervoor dat de permalink overeenkomt met de titel van je pagina.

Tekstopmaak:

Onder de titel vind je een groot scherm met een tekstopmaak. Deze tekstopmaak lijkt erg veel op de tekstopmaak van Microsoft Word. Als je de uitgebreide tekstopmaak wilt weergeven klik je op de button werkbalk weergeven/verbergen.

Werkbalk weergeven

Pagina publiceren:

Rechts bovenin zie je het publiceer scherm. Hiermee kun je jouw pagina opslaan, publiceren, bijwerken of inplannen. Zo kun je ervoor kiezen om je pagina direct op je website te publiceren, maar je kunt er ook voor kiezen om deze in te plannen zodat deze pas op een bepaald tijdstip automatisch online wordt gezet.

Opslaan als concept:

Je kunt je pagina ook opslaan als concept. Dit zorgt ervoor dat je pagina nog niet online zichtbaar wordt en alleen voor jezelf zichtbaar is op je pagina overzicht.

Opslaan als openbaar of privé:

Onder het kopje zichtbaarheid kun je de zichtbaar van je pagina aanpassen. Zo kun je de pagina als publiek, beschermd met wachtwoord of als privé publiceren. Activeer je de optie beschermd met wachtwoord dan moeten je gebruikers verplicht een wachtwoord invoeren voordat ze de pagina kunnen bekijken. Sla je de pagina op als privé dan kunnen alleen de bezoekers die zijn ingelogd op je website de desbetreffende pagina bekijken.

Opslaan met inplannen:

U kunt uw pagina ook inplannen. Als u klikt op bewerken achter onmiddellijk publiceren dan kunt u een datum opgeven wanneer de pagina online moet komen te staan. Op deze manier wordt uw pagina pas op een later tijdstip gepubliceerd.

Pagina attributen aanpassen

Met pagina attributen kun je jouw pagina een layout meegeven. Standaard heeft je WordPress website enkele standaard layouts. Dit kan een blog-layout zijn of een layout met een linker sidebar of een layout met een rechter sidebar. Verder kun je jouw pagina als hoofdpagina publiceren of als een subpagina.

Als je voor hoofdpagina kiest dan wordt jouw pagina als hoofdpagina weergegeven op je site. Zonder dat je pagina onder een andere pagina ligt. Wanneer je dit niet doet, maar aangeeft dat de pagina onder een bepaalde hoofdpagina moet komen ontstaat er een nieuwe link structuur. In dit geval wordt de link structuur veranderd naar: www.uwdomeinnaam.nl/hoofdpagina/subpagina/.
Je kunt ook weer een nieuwe subpagina toevoegen aan je huidige subpagina.

Kiezen uit een sjabloon zorgt ervoor dat je pagina anders wordt weergeven op je website. Standaard staat het sjabloon ingesteld op standaard template. Maar je kunt er ook voor kiezen om je pagina als full width pagina in te stellen. Dit betekent dat je pagina over de volledige breedte van je website wordt weergeven.

Uitgelichte afbeelding toevoegen

De uitgelicht afbeeldingen wordt voornamelijk gebruikt bij blog berichten en niet zoveel bij pagina’s. Het is dan ook afhankelijk van het thema wat je gebruikt of de uitgelichte afbeelding wordt weergeven op je desbetreffende pagina.

Pagina scherminstellingen aanpassen:

De standaardinstellingen van een nieuwe pagina aanmaken heb je inmiddels allemaal aangepast. Er zijn nog meer instellingen welke je kunt aanpassen. Rechts bovenin zie je scherminstellingen staan. Als je op het pijltje rechts van scherminstellingen klikt krijg je dit scherm te zien.

Scherminstellingen

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende extra scherminstellingen. Per WordPress website kan dit er anders uitzien, dit is afhankelijk van he thema. Wanneer je meerdere velden selecteert verschijnen deze allemaal onderaan in je scherm. Je kunt bijvoorbeeld reacties en auteur selecteren.

Pagina reacties

Als je reacties hebt aangevinkt in het scherminstellingen overzicht dan kun je onderaan aangeven of je wilt dat bezoekers van je website op je pagina’s een reactie kunnen achter laten. Daarnaast is het ook mogelijk om zogenaamde trackbacks en pingbacks toe te staan op je pagina. Met trackbacks en pingbacks kun je bloggers die naar je pagina linken automatisch een pingback verzoek toesturen.

Auteur

Tot slot het auteur menu. In dit menu kun je aangeven wie de auteur van de pagina is.

Heb je vragen over je WordPress website. Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak gebruik van onze WordPress training.

Meer WordPress?

Hoe blog categorieën aanmaken?
Hoe menu items aanmaken?
[/av_textblock]