Wat zijn de kosten van WooCommerce?

WooCommerce is gratis. Yes. Je betaalt dus helemaal niks. Je kunt de plugin gratis downloaden van de website van WordPress of via de plugins in je WordPress dashboard. 

Voor het maken van een webshop betaal je dus helemaal niks. Je betaalt wel geld als je bijvoorbeeld betalingen wilt ontvangen via een betaalprovider als Mollie of Sisow.

Daarnaast moet je natuurlijk in het beheer zijn van een domeinnaam en een hosting. Ook dit kost geld. Het hoeft niet duur te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden.

Kosten domeinnaam en hosting

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er geen kosten verbonden aan WooCommerce zelf. Je moet wel rekening houden met kosten voor een domeinnaam en kosten voor een hosting.

Deze kosten hoeven niet hoog te zijn. Voor circa 200 euro kun je al een webshop draaien met een gemiddeld snellere hosting dan de goedkopere varianten.

Daarnaast moet je nog rekening houden met een thema. Als je een professioneel uitziende webshop wilt bouwen zul je gebruik moeten maken van een betaald thema. Deze thema’s koop je online voor circa 59 dollar.

WooCommerce plugins

Als je jou website professioneel wilt maken zul je in sommige gevallen gebruik moeten maken van plugins. Deze plugins kun je aankopen op de webesite van WooThemes. Soms zitten hier gratis plugins tussen, maar vaak zul je deze plugins moeten aankopen.

De plugins die je kunt kopen zullen variëren tussen de 39 dollar en 179 dollar. Het is afhankelijk van het type plugin hoeveel de plugin kost. Ook is het afhankelijk voor hoeveel websites je de plugin gaat gebruiken. Als je de plugin maar voor 1 website gaat gebruiken is de plugin in de meeste gevallen het goedkoopst.

Kosten voor payment provider

Om betalingen te kunnen ontvangen zul je de beschikking moeten hebben over een stabiele betaalprovider. Deze betaalproviders kosten geld. Het is afhankelijk van het type betaalprovider e het type transactie dat word gedaan hoeveel deze betaalproviders kosten.

In de meeste gevallen zul je geen kosten hoeven te maken als je de betaalprovider koppelt aan je webshop. Je betaal eigenlijk pas als je een betaling ontvang in je webshop. Dit kan oplopen tot een percentage van het verkoopbedrag en een vast bedrag.

Als je alleen iDEAl gaat aanbieden in je webshop dan zullen de kosten niet heel hoog zijn per transactie. Je zult dan een transactiekost hebben van circa € 0,29 tot € 0,50.

Wat zijn de kosten WooCommerce?

Conclusie de WooCommerce plugin is volledig gratis. Je zult alleen wel al snel bepaalde kosten moeten maken als je ook op een professionele manier betalingen wilt ontvangen. Wat jou webshop in totaal gaat kosten is natuurlijk moeilijk te zeggen.

Een ding is in ieder geval zeker dat het niet zo duur is als je het laat bouwen door een webdesigner die alles vanaf 0 gaan opbouwen. Kies daarom altijd voor de optie van WooCommerce en laat je goed informeren naar de mogelijkheden.

Op lange termijn ga je hierdoor veel geld besparen dat je weer kunt uitgeven aan leukere dingen. Heb je vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter en ik help je met plezier verder met al je vragen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.