WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Xampp

Xampp is een programma dat je kunt downloaden. Met behulp van dit programma kun je MySQL en Apache op je computer inschakelen. Hierdoor kun je op je eigen computer en zonder internet verbinding aan je website werken.

ApacheFriends heeft Xampp ontwikkeld en het bestaat onder andere uit een Apache-webserver, MySQL, PHP en Perl. XAMPP staat bekend om de eenvoudige installatie en de uitgebreide documentatie.

Xampp komt voort uit het vroegere Wamp (Windows) en Lampp (Linux). Het voordeel van Xampp is dat het zowel voor Linux, Windows, Max en Solaris beschikbaar is daarom hebben ze de naam gewijzigd naar Xampp om de toegankelijkheid van de verschillende software systemen te benadrukken.

Wamp staat voor Windows, Apache, MySQL, PHP.

WordPress installeren op je eigen computer

Het voordeel van Xampp is dat je WordPress op je eigen computer kunt installeren. Je kunt op je eigen computer aan je website werken zonder dat je de beschikking moet hebben over een hosting of een domeinnaam.

Je opent je website namelijk in je browser door te surfen naar je localhost. Niemand heeft dan ook toegang tot jouw website. Alleen de mensen die beschikking hebben over jouw computer kunnen je website bekijken.

Meer WordPress?

Affiliate website weekendje weg in Antwerpen
XML sitemap aanmelden bij Google via Webmastertools