WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO wordt gebruikt om je website te optimaliseren voor de zoekmachines. Met SEO optimaliseer je jouw website voor de grote zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

De regels omtrent zoekmachines optimalisatie zijn eigenlijk heel duidelijk. Je mag niks doen wat nadelig is voor de bezoeker. Zorg ervoor dat je altijd waardevolle content levert. Hoe meer waardevolle content je levert aan je bezoekers hoe hoger je uiteindelijk in de gratis zoekmachine resultaten zult komen.

Het doel van zoekmachine optimalisatie is om zo hoog mogelijk te komen in de zoekmachines. WordPress is het CMS systeem waarmee je gebruiksvriendelijke websites kunt bouwen die goed gevonden worden in Google. Je kunt echter de SEO van je website verbeteren door gebruik te maken van WordPress SEO plugins. Een goede zoekmachine optimalisatie plugin is bijvoorbeeld de plugin van Yoast.

Met Yoast kun je eenvoudig een titel, meta description en een uniek keyword opgeven waarmee je geïndexeerd wilt worden in de zoekmachines.

Meer WordPress?

Voordelen en nadelen van WordPress
Welke mogelijkheden heeft WordPress?