WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Google Analytics

Google Analytics is de onmisbare tool voor elke website. Je kunt Google Analytics onder andere inzetten om te meten hoe goed je website scoort in de zoekmachines.

Google Analytics is een uitgebreide tool waarmee je veel gegevens kunt analyseren. Hier lichten we kort enkele basisfuncties van Google Analytics toe.

Als je Google analytics hebt toegevoegd aan je website via de plugin van Yoast, je leert in onze WordPress training hoe je dit moet doen, krijg je onder andere deze gegevens te zien.

  • Unieke bezoekers
  • Bezoeken
  • Bouncepercentage
  • Paginaweergaven
  • Pagina’s per bezoek
  • % Nieuwe bezoeken
  • Gemiddelde bezoekduur

Dit is het topje van de ijsberg van wat je allemaal met Google Analytics kunt analyseren.

Unieke bezoekers

Unieke bezoeken zijn het aantal unieke bezoekers die jouw website bezoeken. Dit wordt gemeten aan de hand van het aantal unieke IP-adressen die terecht komen op je website.

Bezoeken

Het aantal bezoeken zijn het aantal bezoeken die je website krijgt. Hierbij worden ook de bezoekers geteld die al een keer eerder op jouwe website zijn geweest.

Bouncepercentage

Het bouncepercentage is het percentage van je gebruikers die na het bezoeken van één pagina van je website direct weer vertrekken. Deze bezoekers klikken dus niet verder naar een andere pagina, maar lezen de pagina waarop ze zijn gekomen en vertrekken meteen weer.

Paginaweergaven

Pagina weergaven zijn het totaal aantal pagina’s die zijn weergegeven door alle bezoekers.

Pagina’s per bezoek

Pagina weergaven zijn het aantal pagina’s die zijn weergegeven door één specifieke bezoeker. Als je een bezoeker hebt die jouw website bezoekt en vervolgens drie andere pagina’s ook bekijkt dan is de paginaweergave dus drie.

% Nieuwe bezoeken

Het percentage nieuwe bezoeken is het percentage bezoekers dat nog nooit eerder op jouwe website is geweest.

Gemiddelde bezoekduur

Gemiddelde bezoekduur is de gemiddelde tijd hoelang bezoekers op jouwe website blijven. Google Analytics houdt bij hoelang jouw bezoekers aan het surfen zijn op je website. Hier wordt een gemiddelde voor berekend en dan weet je hoe lang je bezoekers gemiddeld op je website blijven.

Dit was een kort overzicht van de standaard functies van Google Analytics.

Meer WordPress?

Hoe Google Maps toevoegen aan je website?
Hoe een XML sitemap aanmelden bij Google via Google Webmastertools?