Excerpt is een samenvatting van het artikel dat je wilt gaan publiceren op je blog.

Je vindt het excerpt vaak achter de scherminstellingen bij een blog bericht.

• Log in op je WordPress Dashboard
  • Ga naar: Berichten > Nieuw bericht
  • Klik rechtsboven op Scherminstellingen
  • Klik op (Excerpt)/Samenvatting

Je krijgt nu automatisch een nieuw venster onderaan je overzicht waar je een samenvatting kunt opgeven.

Let op: tegenwoordig wordt deze optie niet meer zo heel vaak gebruikt in WordPress.

Er wordt vaker gebruik gemaakt van de “Lees-meer-tag”. Deze tag kun je terugvinden in de toolbar van je blog bericht.

Meer WordPress?

Hoe interne html links toevoegen aan je website?
Hoe bekijken welke pagina’s Google heeft geïndexeerd?