WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Admin

WordPress admin is het dashboard van je WordPress website. Op het dashboard van je website kun je jouw website aanpassen. Je kunt hier berichten, pagina’s en media toevoegen. Je kunt inloggen op je website door te surfen naar het website adres: www.jedomeinnaam.nl/wp-admin/

Je krijgt dan een inlogscherm te zien waar je een gebruikersnaam en een wachtwoord moet opgeven. Vervolgens klik je op inloggen en je bent ingelogd op je WordPress dashboard.

Je WordPress dashboard, je admin achter de schermen, biedt je tientallen mogelijkheden om je website aan te passen. Zo kun je nieuwe afbeeldingen toevoegen, pagina’s aanpassen en berichten inplannen.

Het belangrijkste van je WordPress dashboard is dat je de volledige beschikking hebt over alle gebruikers. Zo kun je ook nieuwe gebruikers aanmaken met minder rechten. Je kunt bijvoorbeeld een redacteur toevoegen en ook toegang geven tot het WordPress dashboard. Deze redacteur heeft alleen minder rechten dan de beheerder van de website.

Verder kun je het dashboard naar je eigen persoonlijke voorkeur aanpassen. Je kunt de scherminstellingen aanpassen om ervoor te zorgen dat je administratie gedeelte overzichtelijker wordt van je website.

Ontdek WordPress

Hoe je eigen wordpress webshop maken?
Wat zijn de voordelen en nadelen van WordPress?